4-Ingrediens Slow Cooker Cola Chicken

Det här är ett enkelt, inte krångligt långkokt kycklingrecept med ditt val av kycklingdelar och bara 3 extra ingredienser (plus salt och peppar). Använd en höggradig kyckling, kycklingbenkvarter eller en kombination av lår och trummor. Kycklingen kan serveras som en entree, eller den kan avlägsnas från benen och strimlas för smörgåsar. Servera den strimlade kycklingen på bullar med en del sås.

Om du använder mycket stora bitar, som kycklinghalvor, laga dem högt i 1 timme och vrid sedan inställningen till låg och fortsätt att laga mat i ca 2 1/2 till 4 1/2 timmar längre. Den 1 timmars högre temperaturstarten kommer att säkerställa att kycklingen snabbt når upp till en säker temperatur.

Det finns några noterbara smakvarianter du kanske vill försöka. Istället för ketchup, använd din favoritköpta eller hemlagad grillsås . Eller tillsätt en tesked eller två flytande rök och 2 teskedar Worcestershire sås för att få den grillsmaken. Eller sparka upp det med 1/2 tesked (eller mer) krossade röda paprikaflingor för värme. Remsor av röd och / eller grön paprika kan läggas till för smak och färg. Lacka pepparremsorna tillsammans med skivad lök.

Servera kycklingen med potatisallad eller bakade potatisar och ångade grönsaker för en tillfredsställande familjen måltid. Om du gör smörgåsar med den strimlade kycklingen och såsen, servera dem med bakade bönor och coleslaw.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär ändarna av löken, skala den och skär den sedan i halv längd. Skär halvorna tunt.
  2. Placera hälften av de skivade lökarna i botten av ugnsbordsskivan.
  3. Placera kycklingbitarna på lökskiktet. Stänk lätt med koshersalt och nybakad svartpeppar.
  4. Tillsätt kycklingen med resterande skivad lök.
  5. I en liten skål eller 2-kopps mått kombineras ketchup och cola eller Dr. Pepper. Blanda för att blanda grundligt.
  1. Häll cola och ketchup blandningen över kycklingbitarna i långsam spis.
  2. Täck potten och koka på låg i 4 1/2 till 7 timmar, eller tills kycklingen är helt kokad men inte faller ihop. Om du vill ha den strimlad, gå på längre tid. Den minsta säkra temperaturen för kyckling är 165 F (73,9 C). Om du är i tvivel, kolla efter doneness med en omedelbar läsmattermometer införd i den tjockaste delen av kycklingen (inte vid beröring av benet).
  3. Servera hela bitar och lökarna på en tallrik med såsen eller krossa kycklingen och servera med såsen på bullar.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1087
Totalt fett 54 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 332 mg
Natrium 1,154 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 10 g
Protein 109 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)