Vegetabiliskt Lasagne Recept

Vegetabiliska lasagne recept (klicka för större bild) kräver ofta att du gör en bechamel (vit) sås. Inte den här. Det är lätt, för att du bara sautar grönsakerna, rör sedan in burk eller spagetti sås.

Servera denna grönsakslasagne med caesarsallad och vitlöksbröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 grader F.
  2. Värm olivolja i en stor (12- eller 14-tums) stekpanna över medelvärme. Tillsätt lök, vitlök och paprika. Saute flera minuter tills grönsaker börjar mjuka.
  3. Tillsätt zucchini och svamp. Skaka 2-3 minuter tills grönsakerna har släppt större delen av sitt vatten. Rör i spaghetti sås.
  4. Koka upp, minska sedan värmen och låt såsen prata ca 7-10 minuter. Smak och justera kryddor.
  1. Blanda i en medium skål ricottaost, ägg och asiagoost tillsammans. Avsätta.
  2. Sked ca 3/4 kopp grönsakssås i botten av en 9 x 13 pan. Topp med fyra lasagne nudlar, går tvärs över. Det är okej om de överlappar varandra. Topp med 1/2 av ricotta-blandningen, Parmesanost och 1/3 av såsen.
  3. Topp med fyra mer lasagne nudlar, resterande ricotta blandning, 1 kopp av den strimlade mozzarella ost och 1/3 av såsen. Överst med de återstående lasagne nudlarna och kvarvarande spagetti sås. Stänk resterande mozzarella över spagetti såsen.
  4. Skydda med aluminiumfolie och baka 30 minuter. Ta av folien och bök en annan 10-20 minuter tills den är gyllene och bubbla. Låt vegetabilisk lasagne ligga 15 minuter före skärning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1459
Totalt fett 50 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 18 g
Kolesterol 344 mg
Natrium 6,952 mg
kolhydrater 146 g
Kostfiber 10 g
Protein 103 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)