Klassiskt Turkiet Gravy Recept

Detta klassiska kalkonsåsrecept görs rätt bredvid en rostkalkon. Nacken används för att göra en enkel kalkonlager, och sås receptet är färdigt med de läckra bruna bitarna från stekpannan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra en lätt kalkonlager lägger du till vattnet, kalkonhalsen, hjärtat, kråsen, löken och lövbladet till en kastrull. Koka till en simmer, minska värmen till låg, täck och simma försiktigt i 2 timmar. Stäng av, spänna och reservera kalkonlager.
  2. När kalkonen är klar ska du försiktigt ta bort den från stekpannan och överföra den till en serveringsplatta för att vila, löst täck med folie. Medan kalkonen vilar, häll fettet från stekpannan. Lägg 4 matskedar av fettet i en stor kastrull över medelhög värme. Tillsätt mjölet och laga, vispa tills gyllene, ca 5 minuter.
  1. Lägg till kalkonbeståndet, en kopp i taget, medan du whisking. Ta det här till en simmer, vispa ofta. Skrapa alla bruna bitar och juicer från botten av stekpannan i såsen. Om du använde skurna lök, selleri etc. i pannan, kan de tillsättas också för extra smak.
  2. Minska värmen och låt såsen sjunka i ca 10-15 minuter. Stryk ut grönsakerna, om de används, tillsätt salvia och krydda med salt och peppar. Servera varmt tillsammans med kalkon.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 278
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 121 mg
Natrium 276 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)