Kan du använda en fördröjningstimer med en långsam spis eller crockpot?

Risker inkluderar både hälso- och elektriska faror

Vi vet alla att långsamma kokar är perfekta för den upptagna personen, men om du lämnar huset klockan 7 och inte återvänder i 12 timmar, kan den här långa matlagningsmetoden kanske inte fungera för dig, eftersom de flesta recept kräver att laga tider på åtta timmar högst. Vissa kockar griper sig till vad de tycker är en logisk lösning: koppla in crockpotten till en fördröjd starttimer - samma typ av apparat som kan användas för att göra en lampa eller apparat automatiskt på och av automatiskt vid förinställda tider.

Något antal av dessa timers finns hos återförsäljare, de flesta använder nu digitala mekanismer.

Men att använda en fördröjd timer med din långsamma kokare anses vara farlig, både från hälso- och elsäkerhetssynpunkt.

Livsmedelssäkerhet

Moderna långkokare levereras med en mängd olika högteknologiska programmerbara funktioner, men en sak som de inte erbjuder är försenad starttid. Anledningen till att du inte hittar försenade starttimmar inbyggda i långkokare är en fråga om livsmedelssäkerhet. Om du har mat som sitter på din bänk i timmar innan eldstaden slår på, har du skapat den ideala odlingsplatsen för bakterier som kan leda till matburna sjukdomar, särskilt om du har lagt rå kött i spisen.

De flesta långsamma måltider kräver inte mer än åtta timmars tillagningstid. Rått kött kan sitta ute i högst två timmar innan bakterier börjar multiplicera. Om du har en 12-timmars dag och vill ha middag redo när du går i dörren kommer dina ingredienser att utsättas för minsta möjliga bakteriepotential. fyra timmar, eventuellt mer än dubbelt så mycket som rekommenderat.

Det är inte heller säkert för den lagade maten att sitta på disken i timmar efter ordet.

Vissa kockar hävdar att om frusen mat sätts in i långsam spis, kommer den att tina gradvis och en fördröjd start är därför säker. Låt dig inte lura dig för att tro på det här. Att låta fryst mat tina inuti en långsam spis är densamma som att den kan tina på bänkskivan, en teknik som USDA varnar för:

Ett förpackat fruset kött eller fjäderfä som lämnat upptining på disken mer än 2 timmar är inte vid en säker temperatur. Även om mitten av förpackningen fortfarande kan frysas är livsmedlets yttre skikt i "Risk Zone" mellan 40 och 140 F-vid en temperatur där livsmedelsburna bakterier multipliceras snabbt.

Även om det är ganska vanligt att kockar placerar frusen mat i en långsam spis för omedelbar matlagning, är det inte heller rekommenderat att träna. Frysta livsmedel kommer upp till en säker temperatur ganska gradvis under den långsamma, stabila värmen i en långsam spis och spenderar sålunda för mycket tid i den farliga zonen mellan 40 F och 140 F. Kockar som hävdar att de har gjort dessa dussintals gånger utan att Illamående effekter har helt enkelt varit lyckliga: Allt som krävs är en förorenad måltid för att skapa ett kritiskt hälsoproblem för alla som är mottagliga - som en äldre person, ett ungt barn eller någon med ett utmanat immunförsvar.

Om det är osäkert att omedelbart laga frysta livsmedel i en långsam spis, så tillåter mat att sitta i en långsam spis i flera timmar innan de börjar värma är ännu mer farlig. Gör inget misstag: Fördröjd start är en dålig idé för långsam matlagning.

Elektriska faror

Det finns även elektriska risker för att använda fördröjningstider med en apparat som en krukgryta eller långsam spis.

Du kan använda fördröjda timers för vissa armaturer och apparater runt huset, till exempel lampor, men i allmänhet rekommenderar elektriker inte att använda dessa enheter för allt som innehåller ett värmeelement, till exempel långsam spis. Den elektriska belastningen som placeras på den fördröjda timern då värmeelementen börjar rita ström kan vara för mycket, vilket orsakar att strömbrytaren kontrollerar uttaget för att resa. Om den långsamma ugnen är ansluten till ett GFCI-uttag kan det också turas när värmeelementet på en långsam spis är påslagen. När en strömbrytare går ut, innebär det att alla andra apparater, lampor eller uttag på samma krets också stängs av. Och om du inte är hemma kommer du inte att vara medveten om detta tills du går i dörren från jobbet och förväntar dig att middagen ska vara klar, bara för att hitta måltiden förstörd och köket är mörkt.

Enkla lösningar

Bara för att du inte kan använda en fördröjd timer med din crock-kruka betyder inte att en långsam spis kan fungera för dig. Eftersom stewy, slow-cooked måltider fryser vackert, försök att göra din matlagning på helgerna när du är hemma. Kyl maten fullständigt och förpacka den i en vakuumtätningspåse eller en frysfrasfri behållare. Frys eller kylda måltiden tills du är redo att äta den, då kan du snabbt värma den på spisen eller i mikrovågsugnen när du kommer hem.

Ett annat alternativ som kan fungera för dig är en långsam spis som har en timer som gör att spisaren kan växla till en "håll varm" inställning när tillagningstiden är uppnådd. Detta kommer att hålla din mat på en säker värmevärde i ytterligare en timme eller två tills det är dags för middag. Det finns flera på marknaden - en möjlighet att prova är Crock-Pot eLume Slow Cooker .