Kaffekarameller

Kaffekarameller har en mjuk, rökig kaffesmak och en rik, tjuv, smörig textur. Receptet som skrivet ger en karamell med en märkbar men inte överväldigande kaffesmak - du kan justera mängden snabbkaffe för att passa dina personliga preferenser, var som helst från 1-3 msk snabbkaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien tungt med nonstick matlagningsspray .

2. Placera sockret, brunt socker, majssirap, honung, halv och halv, snabbkaffe och smör i en medelstora kastrull över medelhög värme. Rör tills smöret smälts och sockerarna löses upp. Sätt i en godtermometer.

3. Fortsätt att laga, rör om ofta tills godistermometern når 250.

4. Ta en gång till 250, ta bort pannan från värmen och rör om vaniljan. Häll karamellen i den beredda panelen. Låt det ställa vid rumstemperatur i 3 timmar, eller tills det är kallt och fast.

5. Ta bort karamellen från pannan genom att använda folien som handtag. Vänd den upp och ner och avlägsna folien från baksidan. Spraya en stor skarp kniv med nonstick spray och skär karamellen i små rutor eller barer.

6. Vik karamellerna i kvadrater av vaxat papper för att förhindra att de klibbar ihop. (Alternativt kan de doppas i choklad.) Förpackade kaffekameller i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 40
Totalt fett 1 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 6 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)