Jordnötsskört - Shengdana Chikki

Denna snabba och lätta att göra efterrätt, från Maharashtra i västra Indien, kan förberedas med jaggery. Om du inte kan få jaggery, ersätt den med brunt socker. Förutom jordnötter kan du använda någon annan mutter (eller en kombination av dem) du vill, för att göra chikki.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm en panna på en medelflamma och rosta försiktigt (omrör ofta) jordnötterna till aromatiska. Ta bort från värme och kyla.
  2. Smörj en stor platt platta med lite ghee och håll åt sidan.
  3. Sätt en djup, tungbottenpanna på elden (medium värme) och lägg till jaggery / brunt socker och ghee till det. Låt smälta och koka (omrör nästan kontinuerligt) tills den blir mörkbrun. Testa för doneness nu och ofta tills du är redo. Du kommer att veta att det är klart när en droppe av den sitter på en ren yta, svalnar för att härda till en spröd konsistens.
  1. Stäng av värmen och tillsätt de rostade jordnötterna . Vik in så jordnötterna är helt belagda. Häll denna blandning omedelbart på den tidigare smorda plattan och släta med baksidan av skeden för att bilda ett platt, 1/2 "tjockt skikt. Låt svalna och bryta sedan i bitar av bitar.
  2. Shengdana chikki kan förvaras i några dagar i en lufttät behållare, på en sval, torr plats.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 207
Totalt fett 12 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 12 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)