Candy-Coated Fennikel Seed Cookies

Godisbelagda fänkålfrön , eller Mukhwas , serveras vanligtvis efter en måltid på indiska restauranger och är stjärnan i dessa kakor.

Dessa lite crunchy Fennel Seed cookies är ett perfekt fordon för de lilla godisarna, andra bara för att äta dem rakt ur väskan, förstås. Om du inte kan hitta dessa godis, som finns tillgängliga på indiska marknader och online, än någon form av strö, kommer det också att göra, eftersom vanliga torkade fänkål frön används i degen och de färgglada fröerna dekorerar bara kakans toppar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F och låt ett stort matarkett med pergamentpapper eller en silikonmatta. I en mycket liten skål, vispa ihop linfrö måltiden och 2 matskedar vatten och låt vila tills gelled, ca 5 minuter.
  2. I en stor skål med en elektrisk mixer, grädda tillsammans veganmargarin, granulatssocker och vaniljextrakt och rör sedan långsamt in den färdiga linfrösmjölen. (Du kan också göra detta recept för hand, men det kommer att ta lite armbågsfett för att få blandningen att komma ihop. Var noga med att rör om tills en styv deg bildas, cirka 100 slag.)
  1. I en separat skål siktar du allmjölksmjölet och kikärmjöl tills det kombineras väl. Använd en elektrisk mixer, blanda på medium-låg hastighet med krämig margarinblandning tills det är styv degenform.
  2. Pappa degen i en skiva och sätt sedan i plastfolie eller pergamentpapper och kyla i frysen i ca 15-20 minuter. eller tills det är mycket kallt. Du kan också kyla degen i kylskåpet i ca 2 till 3 timmar om du inte är i rush.
  3. Förbered en platt, ren yta genom att smutsa lätt med antingen kikärter eller allmjölk. Rulla ut det kylda degen på lättmjölkad yta tills degen är ca 1 / 4-1 / 2 tum tjock. Klipp ut kakor med dina favoritformade kakeskärare. Jag tycker att enkla geometriska former fungerar bäst med den här degen.
  4. Dekorera de utklippta kakorna med de godisbelagda fänkålfrön och andra veganska ströar om så önskas. Placera kakorna ca 2 tum från varandra på det tillagade kakan och på mittugns ovns mittreck.
  5. Baka i förvärmd ugn i 7 till 8 minuter, eller tills det är lättgyllt och doftande. Mindre koktid kommer att behövas för tunnare kakor.

Förvara i en lufttät behållare i upp till 5 dagar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 85
Totalt fett 4 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 142 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)