Jordgubbar Marshmallows

Färsk jordgubbpuré gör dessa fluffiga, himmelska marshmallows brast med fruktsmak. Strukturen hos dessa marshmallows är fantastisk - de är så lätta, de ger inget motstånd när man biter in i dem, och de smälter praktiskt taget i munnen.

Du kan göra jordgubenspuré genom att laga färska eller frysta bär i en kastrull i ca 10 minuter och blanda sedan de mjuka bären i en mixer eller matberedare. Observera att marshmallows måste sitta i minst 8-10 timmar innan de skärs, så det är en bra idé att göra dessa natten innan du planerar att äta dem.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 9x13-pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien på ett fritt sätt med stekpannan .

2. Lägg ½ kopp vatten och jordgubenspuré i skålen på en stor stativblandare. Stänk gelatin på toppen och rör om för att fördela. Låt gelatin sitta och lösa upp i minst 5 minuter.

3. Placera kvarvarande ¾ kopp vatten, majssirap och socker i en medium kastrull över medelhög värme.

Rör för att lösa upp sockret och sätt in en godtermometer .

4. Låt blandningen laga mat utan omrörning tills den når 240 grader på termometern. Borsta ned sidorna ibland med en våt pastryborste för att undvika kristallisering. Medan godisen lagar mat, kör du snabbt mixern på låg för att säkerställa att gelatin och puré blandas väl.

5. När godiset når rätt temperatur, ta av det direkt från värmen. Vrid mixern till låg och häll den varma sirapen långsamt i mixerskålen. Var försiktig, eftersom sirapen är extremt het. Om du har en stor (minst 3 kopp) flytande mätbägare med en tapp kan du överföra den varma sirapen till bägaren innan den hälls för att underlätta det.

6. Gradvis öka mixerns hastighet tills den löper högt. Piska marshmallow-blandningen i 10 minuter, eller tills den är stel och blank. Du kan säga att det är gjort när du stoppar mixern och lyfter upp pjäsen, och marshmallowen dröjer långsamt ner i skålen i en tjock, blank ström.

7. Häll marshmallow i den beredda pannan och slät toppen. Låt det sitta och fastna vid rumstemperatur i minst 10 timmar.

8. Sifta det pulveriserade sockret och majsstärkelsen tillsammans. Täck din arbetsstation med vaxat papper för att skydda det och spruta ytan med socker / stärkelseblandningen. Stänk toppen av marshmallow med socker / stärkelse beläggning, och vänd marshmallow ansiktet ner på den beredda ytan.

9. Skölj försiktigt folien från marshmallow och sprinkla toppen av marshmallow plattan med beläggningspulvret.

Spraya en stor slätbladig kniv med nonstick matlagningsspray och belägg båda sidorna med beläggningspulvret. Skär marshmallow in i rutor, belägga knivbladet med socker / stärkelse efter behov. Rulla marshmallows skärkanter i beläggningsblandningen så att alla sidor är släta och inte klibbiga.

10. För att spara marshmallows, förvara dem i en torr lufttät behållare på en tempererad, torr plats. Kyl inte dem eller håll dem på ett mycket fuktigt ställe. Om de lagras längre än två eller tre dagar, kan du behöva rulla om dem i beläggning. Färska marshmallows går inaktuellt efter ungefär en vecka, så de är bäst att ätas snart efter att de är gjorda.

Klicka här för att se alla Strawberry Candy Recept!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 83
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 5 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 0 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)