Franska Apple Pie Recept

Detta recept på fransk äppelpaj med streusel topping är en klassiker. Streusel topping är mycket lättare att hantera än en andra toppskorpa, så denna paj är enkel för nybörjare att göra, speciellt om du använder en nedkyld eller frusen pajskorsa på botten av paj.

Denna paj är också känd som nederländsk äppelpaj och det gör ditt hus otroligt som det bakar.

För pajskorpan kan du köpa en korskmix i en låda, förbereda den och passa den i pajpannan, eller du kan köpa ett fryst pajskal. Använd inte en graham cracker skorpa; det kommer inte stå upp till äpplepåfyllningen. Det är dock inte svårt att göra din egen jordskorpa, men det här är lätt att följa.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förbered pajen

  1. Värm ugnen 425 F.
  2. Lägg äpplen i en stor skål; strö med citronsaften.
  3. Blanda ihop en granat socker, 3 msk mjöl och 1/2 tesked kanel tills den kombineras. Stänk sockerblandningen över äppelblandningen och kasta till kappa.
  4. Sked denna blandning i en obakad 9-tums pajskorpa, häll äpplen i mitten av pajskalet.

Gör Streusel

  1. Blanda 2/3 kopp mjöl, brunt socker, 1/2 tesked kanel och smör i en medium skål till smula. Stänk denna blandning över äpplen i skorpan.
  1. Baka pajen vid 425 F i 12 minuter.
  2. Minska ugns temperaturen till 350 F, och baka 30 till 40 minuter längre, eller tills äpplen är ömma när de genomborras med en gaffel och juicerna bubblar i mitten av paj.
  3. Kyl pajen på ett trådställ och skär i kilar för att servera.

Hur man väljer äpplen för bakning

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 381
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 19 mg
Natrium 535 mg
kolhydrater 67 g
Kostfiber 6 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)