Israelisk couscousrisotto med spenat och parmesanost

Ja, du kan göra en helt ostlikt, krämig och dekadent vegetarisk risotto genom att använda helkorns israelisk couscous i stället för ris. Faktum är att om du är någon som gillar chewiness av brunt ris över vitt eller på liknande sätt, om du verkligen gillar konsistensen av seiga korn som korn, kanske du föredrar att använda israelisk couscous i dina risotto istället för det traditionella arborio riset eller risotto ris. Stärkelsen i den israeliska couscousen bryter inte ner på samma sätt som stärkelsen i riset av en traditionell italiensk risotto, så texturen är verkligen lite annorlunda men vi tror att du hittar den färdiga skålen att vara oerhört tillfredsställande och välsmakande ändå!

I den här versionen av en couscous-risotto har vi kopplat traditionella risotto-ingredienser, såsom vitt vin, grönsaksbuljong och fräsch riven parmesanost, med israelsk couscous i stället för ris och tillsatt färsk spenat, bara för att vi alltid gillar att få vår gröna , och detta krämiga risotto-recept är ett utmärkt sätt att smyga in. Spenatet mjuknar och mättar perfekt med risotto-konsistensen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För det första värm de hackade löken i olivolja, smör eller margarinskål i en stor stekpanna. Låt löken laga mat, omrör ibland, i ca 5 till 7 minuter tills de mjukade. Lägg sedan till israelsk couscous i stekpannan och skåda kornen, rör om i bara en minut eller två tills de är lättbruna.
  2. När din israeliska couscous är lätt rostad, lägg till ungefär hälften av grönsaksbuljongen och sätt till en simmer. Låt koka i ca två till tre minuter, rör om ibland och lägg sedan i den andra halvan av grönsaksbuljongen. Låt koka, omrör, i ytterligare två till tre minuter.
  1. Slutligen tillsätt i torrt vitt vin, omrörning för att kombinera. Värm, rör om, i ytterligare tre till fem minuter, lägg sedan i den färskspenat.
  2. Minska värmen till medium låg, täck och låt värma tills spenat har visat sig ca 2 minuter, stäng sedan av värmen och rör om parmesanost och säsong generöst med havsalt eller koshersalt och lite svartpeppar, till smak.
  3. Så snart Parmesanost har smält, plåt och servera omedelbart. Garnera enskilda portioner med lite extra parmesanost, om du skulle vilja.

Se även: Våra favorit vegetariska risotto recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 336
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 787 mg
kolhydrater 51 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)