Irsk Soda Bröd Recept

Här är ett riktigt bra irsk sodabröd recept som är snabbt och enkelt att baka. Syrkräm och kärnmjölk gör brödet mycket mjukt och fuktigt. Detta bröd är det perfekta ackompanjemanget till en måltid av corned beef och kål på St Patrick's Day, eller som en måltid ackompanjemang när som helst. Det är fantastiskt serverat varmt från ugnen, med smör smälter in i den.

Du kan också göra detta med olika torkade frukter. Försök torkade tranbär eller körsbär, torkade vinbär eller torkade finhackade aprikoser. Och ja, du kan släppa kargenfrön om du vill.

Prova detta bröd rostat, sprida med vispad honung eller någon hallon eller jordgubbar sylt. Det är också gott som fransk toast.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F. Spraya en 9 "rund kakspanna med en nonstick bakspray innehållande mjöl och lägg åt sidan.
  2. Blanda i mjöl, socker, bakpulver, bakpulver, salt och kargenfrön och rör om att kombinera.
  3. I en liten skål, kombinera ägg, kärnmjölk och gräddfil och slå tills den är jämn. Rör äggblandningen i mjölblandningen tills mjölet är nästan fuktigt. rör i russin.
  1. Knippa degen direkt i skålen 10 till 12 gånger. Degen kommer att vara mjuk och klibbig.
  2. Placera degen i den beredda pannan och klappa försiktigt och bilda en rundad höjd. Klipp två 4-tum långa och 3/4 tum djupa skåror för att bilda ett kors i brödets överdel.
  3. Baka brödet i 65 till 75 minuter eller tills det är brunat och låter ihåligt när du krossar det med fingrarna. Ta bort brödet från pannan och placera på ett trådställ för att svalna. Servera varma.

Du kan också baka detta irländska läskbröd i två 8 "x 4" -brödspannor. Spruta pannorna med en nonstick bakspray innehållande mjöl. Baka vid 350 F i 45 till 55 minuter eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av bröden kommer ut ren, bröden är mörkbruna och är ihåliga när de dumpas.

Alternativt kan du baka det fritt format på ett kakan. Bara samla degen i en boll med floured fingrar. Forma den i en 8-tommers kula på ett smurt kakmagasin. Baka vid 350 F i 45 till 55 minuter tills det är guldbrunt. Brödet kommer att platta ut lite, eftersom det inte finns någon panna för att hålla formen, så det bakar för mindre tid .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 214
Totalt fett 7 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 350 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)