Hur man gör en Radish Eyeball Garnish

En krypig isbit eller spetsad garnering för saltade drycker

Halloween handlar om de lilla handen som lägger till den skumma, läskiga stämningen av semestern och denna garnering är en rolig väg att lägga till en liten spök till dina drycker. Allt du behöver är en rädisa, en olivolja, en liten skarp kniv och en tid.

Denna garnering kan fungera för någon kärleksfull drink, med en Bloody Mary som ett självklart alternativ, men det kan även ersätta oliver i en Martini för att få den drinken i Halloween-andan.

När du är konstruerad kan du lägga ögonbollarna i en isbitfack, fylla den med vatten och frysa över natten för att skapa en flytande eyeball-iskub. Jag skulle rekommendera en större bricka som King Cube eller, för mindre brickor, raka baksidan av rädisa ner för att passa i brickan (även om det kan sticka ut och det är inte dåligt). Det andra alternativet är att helt enkelt skjuta ögat och vila det på glasets kant som på bilden.

Att göra Radish Eyeballs

  1. Använd en liten kniv (se tips nedan) för att skala en rädisa i remsor. Du vill lämna tunna stripor av röd hud för att representera blodkärl.
  2. Använd spetsen av grönsaksskalern, eller en liten kniv, försiktigt ut ett litet hål, bara tillräckligt stort för att passa en olivolja i varje rädisa.
  3. Stuff en grön oliv, pimiento sida ut, i varje hål.
  4. Förvaras i kylskåp i en skål med vatten eller frys i iskubbrickor.

Några tips