Gör din egen gröna tebalsam

Låt grönt te göra sin magi på ditt hår

Grönt te är känt för många allvarliga hälsofördelar, så den lättare sidan av grönt tes magi är ibland förbisedd. Du kanske vet att grönt te har kopplats till cancerförebyggande, men visste du också att det stimulerar hårväxten, mjukar håret och förstör bakterier och svampsparasiter (vilket kan försvaga hårets rötter och orsaka håravfall)? Med ett grönt te hår sköljning eller balsam kommer du att lämna med mjukt men ändå starkt och vackert hår som kommer att hålla en vecka.

Gör en grön te sköljning

Det är lätt att göra ett grönt te skölja för håret. Du brygger helt enkelt upp 2 koppar te med 3 till 4 teskedar lösbart grönt te (helst organiskt ) eller 3 till 4 grönt te teabaggar (även helst organiskt) och häll det över ditt hår precis innan du fyller ditt bad eller dusch . Det kan vara din enda hårvårdsprodukt, eller du kan använda den efter schampo och / eller balsam - vad som helst med din hårvårdsrutin.

Fördelar med Green Tea Conditioner

Om du vill låta grönt te suga in i ditt hår och det är du inte i tanken på hårspolning, så finns det en annan rutt du kan ta - ett grönt tebalk.

Du kan köpa grönt te balsam men de innehåller ofta konstgjorda dofter, konserveringsmedel och andra tvivelaktiga kemikalier. Grönt te är vanligen ett extrakt (som EGCG ensam) i stället för hela infusionen från grönt te, och fördelarna med extrakt är ganska tvivelaktiga när det gäller grönt te.

När du gör din egen balsam kan du vara säker på att teet är organiskt, att ingredienserna är av god kvalitet och att det inte finns några otäcka SLS och andra kemikalier i produkten. Dessutom är det roligt, enkelt och billigt att göra!

Gör din egen gröna tebalsam

Detta gröna tekonditioneringsmedel innehåller endast 3 ingredienser.

Och var och en gör sin egen sak. Grönt te verkar sin magi (hårväxt, mjukgöring, förstörande bakterier), glycerin håller ditt hår mjukt och väl fuktat och citronsaften gör lite extra hårbotten rensning längs vägen. Här är de proportioner du behöver:

Instruktioner:

  1. Placera alla ingredienserna i en glasburk och täpp burken tätt och skaka väl. Det kommer att göra ca 1 kopp balsam.
  2. Använd 1/4 kopp varje gång du vill konditionera ditt hår. Arbeta balsam i håret, låt det stå i 3 till 10 minuter och skölj väl. Effekterna kommer att vara ca 1 vecka.