Maple Creme Brulee

Crème brûlée är en underbart läcker dessert som är elegant men enkel att göra. Creme brulee har en slät krämig bas som en vanilj, men toppen är en fin sprickig sockerfyllning som du skapar genom att smälta socker under en broiler eller med en handhållen propanfackla. Roligt!

Detta Brulee-recept kräver ren lönnsirap. Smaken av ren lönn är verkligen markerad i denna maträtt. Använd inte artificiell lönn, det smakar inte något nära kvaliteten på de riktiga grejerna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dela vaniljböna ner och skrapa frön i en stor kruka med kräm och socker. Lägg vaniljpudden i potten.
  2. Under omrörning värmekrämen på medium värme tills det börjar bara en bubbla. Avlägsna från värme och avlägsna vaniljböna.
  3. Vispa äggulor och lönnsirap tillsammans. Långsamt tillsätt varm kräm till äggblandning.
  4. Häll lika stora mängder av custardblandning i 8 6 ounce ramekiner (Custard Cups).
  5. Placera ramekiner i en bakpanna och fyll i pannan med varmt vatten halvvägs uppe på sidorna av ramekinerna.
  1. Baka i förvärmd 350 ° F ugn i 45 minuter tills custard är inställd. Custard kommer att vara mest fast men fortfarande jiggla något i mitten.
  2. Avlägsna från vattenbad och kyla i kylskåp över natten. Täck inte förrän sval eller fukt kommer att bildas under plastfolien.
  3. Strax före servering, strö överst på varje vaniljsåtgång jämnt med brunt socker och lägg under köttfärs tills socker blir en guldbrun (ca 3 minuter). Titta noggrant på att inte bränna sockret. Ta bort och servera. (Alternativt kan du karamellisera sockret med en handhållen propan- eller butanfackla.)

Mer Creme Brulee Recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 354
Totalt fett 16 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 242 mg
Natrium 99 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 5 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)