Mjölkfri Vegan Tapioka Pudding

Traditionell tapiokapudding är tillagad med mjölk och ägg och ibland grädde, men denna veganska variation använder majsstärkelse som förtjockningsmedel och kokosmjölk samt mandelmjölk i stället för mjölkbaserad mjölk eller grädde. Resultatet är en renare smak och konsistens som är mer tillfredsställande över tiden.

Hitta mjölkfria Tapioca Pudding Ingredienser

Små pärla tapioka finns vanligtvis i samma del av mataffären som andra blandningar av torrpudding. Du kan också se flingor, grovmjöl eller pinnar, men dessa ska undvikas för detta recept. Små pärla tapioka är inte detsamma som "minut" tapioka som är förkokt tapioka i kombination med sojalcitin som enligt min mening bara inte är lika gott. Gör dina läxor eller be om hjälp om du inte hittar vad du behöver.

Tips för omrörande Tapioca Pudding

Nyckeln till läcker tapiokapudding är allting i ansträngningen; Tapiokapudding är hårt arbete eftersom det är mycket rörelse involverat, men det är väl värt muskeln. Du kan räkna med att röra upp till 15 till 20 minuter för att få konsistensen rätt för den perfekta tapiokan. Få hjälp om du behöver det, men det handlar mer om tålamod omrörning konsekvent än det handlar om att rör sig hårt eller snabbt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en medelstor kastrull kombineras 1 kopp mjölkfri mandelmjölk och tapioka och låt blandningen suga i 2 timmar över natten.
  2. Vispa i kvarvarande mandelmjölk, kokosmjölk, socker och salt och omrör hela tiden, koka blandningen över medelhögt värme. Efter att du har blandat upp blandningen till en hel koka (efter ca 12-15 minuters omröring), sänka värmen och fortsätt att rör om ofta, låt blandningen simma i ytterligare 15 till 20 minuter.
  1. När tapiokapärlorna är genomskinliga, tillsätt majsstärkelseblandningen , omrör hela tiden tills de är kombinerade. Vänd upp värmen till medium, tillsätt vanilj och koka i några minuter mer, rör om ständigt tills blandningen förtorkar.
  2. Avlägsna från värme och låt pudden svalna i minst 10 minuter före servering. Servera varma eller kalla. Om du serverar kallt, lägg en plastplast direkt på puddingens yta för att förhindra att huden bildas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 190
Totalt fett 10 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 69 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)