Honung glaserad rökt skinka recept

Det här är ett bra sätt att ta en regelbunden kokt skinka och förvandla den till något spektakulärt genom att applicera en söt och kryddig gnidning och placera skinkan i en rökare . Låt det röka länge och det kommer att smaka bra.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Natten innan du röker, blanda ihop peppar, paprika, socker, salt, 1 tesked senap och cayenne. Gnid över skinkans yta, linda i folie och låt sitta i kylskåpet över natten.
  2. På morgonen avlägsna skinkan från kylskåpet och låt det sitta i 1 timme. Ta av folien. Under tiden förbereda rökaren. Du kommer att röka vid ca 210 grader F / 100 grader C under 6 timmar.
  1. Blanda kycklinglagret, 3/4 kopp (180 ml) ananasjuice, vegetabilisk olja, 1/2 tsk (2,5 ml) torr senap och kryddnejlika . Värm över medium värme tills den är helt blandad.
  2. Placera skinka i rökaren och skaka med sås en gång i timmen. Medan skinkan röker, förbered glasyren genom att blanda ihop honungen, 1/4 kopp (60 ml) på ananasjuice, 1/2 tsk (senast senad) senap och en nypa nötkött. Borsta generöst med glasyr ett par gånger under den sista timmen av rökning.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 434
Totalt fett 21 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 147 mg
Natrium 3,034 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 41 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)