Spanska Potatissalad Recept - Ensaladilla Rusa

Namnet på potatissallad i Spanien är ensaladilla rusa eller ryska sallad. Varför? Det sägs att en ryska uppfann salladen i slutet av XIX-talet. Vi vet inte vad den ursprungliga ryska salladen var, men spanska har gjort sin egen version och äter den som en tapa eller en rätter. Många familjer förbereder även hemlagad majonnäs för att klä den.

Spansk potatisallad

Kokade, skalade potatis skärs i bitar och klädd med majonnäs. Sedan blandas tonfisk, kokta morötter och ärter, kokt ägg och rostade paprikor. Spanska tycker om att dekorera potatisallad med ett lag majonnäs och vit sparris, rödpeppar och oliver.

Detta spanska potatissalladrecept gör 6 portioner.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Skrupa potatisen för att städa bort eventuell förlora smuts och sand.
 2. Häll vatten i en stor kruka, täck och koka på hög värme. Placera potatis i potten och koka dem med skinn på tills de är kokta, men inte för mjuka. Testa donenessen genom att pricka med en gaffel för att se till att de är lagade men fortfarande fasta. Torka inte över potatis eller sluta med potatismos när du blandar din sallad.
 3. Koka ägget tills det är svårt . Kyla ägget.
 1. Om du förbereder hemmagjord majonnäs, gör det medan potatisarna lagar mat. Mayonesa - majonnäs .
 2. Töm vattnet från grytan och tillsätt kallt vatten till potten och täcka potatisarna. Byt vatten om några minuter tills potatisen är tillräckligt cool för att hantera dina nakna händer. Kyl i några minuter för att kyla vidare.
 3. Ta bort från kylskåp och skala potatis. Skär i små (ca 1/2 ") kuber. Återgå till kylskåp medan du förbereder övriga ingredienser.
 4. Lägg ca 1 1/2 kopp majonnäs i en skål. Skiv 1 av den rostade peppar i remsor ca 1/3 tum bred, skär sedan i mindre bitar och lägg till skål.
 5. Tappa tonfisk noga, flak sedan med en gaffel och lägg till skålen.
 6. Tappa morötter och ärter och lägg till skålen.
 7. Skala 1 ägg, hugga och sätt i skålen.
 8. Blanda alla ingredienser tillsammans.
 9. Tillsätt majonnäsblandningen till potatis och blanda noggrant. Om så behövs, lägg till mer majonnäs. Slät topp av potatisallad, förberedelse för dekoration.

Traditionellt sprids ett tunt lager av majonnäs över salladsens topp med hjälp av baksidan av en stor sked. Skiva kvar röd paprika i smala remsor och ordna på toppen av sallad. Töm de vita sparriserna och oliverna. Skär försiktigt hårdkokta ägg i längden. Använd för att dekorera salladen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 506
Totalt fett 44 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 85 mg
Natrium 508 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)