Brown Rice Pesto Meatloaf

Brun ris ger underbar smak, konsistens och näring till det här lätta receptet, och pesto gör det ännu bättre. Jag älskar att göra detta enkla och välsmakande recept på en kall höst eller vinterdag och servera den med flätande potatismos och gröna bönor.

Omedelbart brunt ris behövs i detta recept eftersom det måste mjukna medan köttfärgen bakar. Regelbundet ris skulle bara stanna för hårt eftersom det inte finns tillräckligt med vätska i receptet och köttfärgen lagar inte i timmar. Så försök inte att ersätta en annan typ av ris i denna maträtt!

För att göra den bästa köttfärgen , kombinera alltid alla ingredienser utom köttet först och blanda väl. Lägg sedan till nötköttet och blanda försiktigt men noggrant. Dina händer är de bästa verktygen för detta jobb. Blanda sedan försiktigt blandningen i en loaf och baka den. Tvätta händerna bra efter hantering av rått kött.

Köttfärs är alltid bättre om du låter det stå några minuter innan du skär det. Detta ger loaftiden att reabsorbera en del av den vätska som bakades ut så att den är fuktig; och det kommer att skära jämnare också. Skivorna blir snyggare om du låter det stå. Täck bara med matfolien och få resten av måltiden klar. sedan skiva, tjäna och gräva i.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 grader F.
  2. Koka lök, paprika och vitlök i olivolja i en kraftig stekpanna över medelhög värme tills det är ömt och rör om det ofta.
  3. Placera denna blandning i stor skål tillsammans med det okokta riset, salt, peppar, ägg, basilikapesto och mjölk och blanda väl med en sked.
  4. Tillsätt marken nötkött och ost till ingredienserna i skålen och blanda försiktigt med händerna tills de kombineras. Forma nötköttblandningen i en brödform och placera den på en pannkakspanna med slitsar för att fettet ska dräneras.
  1. Baka köttfärgen vid 350 grader F under 55 till 65 minuter eller tills den inre temperaturen registrerar 160 grader F, mätt med en pålitlig kötttermometer . Täck köttfärgen med folie och låt brödet stå i 10 minuter före skivning för att servera.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 309
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 106 mg
Natrium 149 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 3 g
Protein 29 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)