Bakad kyckling med aprikoser

Du kan variera detta läckra recept på bakad kyckling med aprikoser genom att använda olika frukter. Försök torkade ananas med färska eller torkade körsbär med färska körsbär. Du kan enkelt ersätta burkad aprikos för de färska. Men prova det här sättet först. Kombinationen av söt och öm frukt, både fräsch och torkad, med lök, vitlök, ingefära och honung senap är bara sublim. Servera över hett kokt ris eller pasta för att suga upp den underbara såsen. Allt du behöver för en komplett måltid är en grön sallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera färska aprikoser med torkade aprikoser, lök, vitlök, apelsinjuice, konserver, honung, senap, brunt socker, ingefära, salt och senap i tung kastrull.

2. Koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda i 10 minuter. Ta bort fruktblandningen från värme och låt svalna i 1 timme.

3. Värm ugnen till 350 grader. Smaka på kyckling med salt och peppar efter smak och placera i ett skikt, hudsidan nedåt, i en 9 x 13 cm glasbakningsfat.

4. Sprid aprikosblandningen på toppen av kyckling. Baka i 15 minuter, vrid sedan kyckling och sked fruktblandningen i pannan över kycklingen.

5. Öka temperaturen till 425 grader och baka 15 minuter längre, eller tills kycklingen är grundligt kokad till 160 grader F och är snyggt glaserad och brunad. Servera kyckling med sås och frukt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 374
Totalt fett 15 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 277 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 32 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)