Harvest Pork and Butternut Squash Stew

Boneless fläsk axel kan vara hård, men när braised och simmered, som i denna gryta, blir det ömt och saftigt. Såsen, gjord med currypulver och kummin, är doftande och smakfull - och den perfekta matchen för butternut squash och fläsk. Servera grytan med lite crusty bröd för att moppa upp såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Värm oljan över medelhög värme i en 4- till 5-kvarts holländsk ugn eller stor kruka. Koka halv fläsk tills brunt på alla sidor. Ta bort med en skivad sked till en tallrik. Upprepa med resterande fläsk.

2. Minska värmen till mellannivå. Tillsätt lök, vitlök, karrypulver och kummin till dropparna. Koka, rör om ofta i 1 minut tills löken är belagda med kryddorna.

3. Lägg till buljongen, tomatpasta, salt och peppar.

Rör om att skrapa upp de bruna bitarna på botten av pannan. Koka upp blandningen över hög värme.

4. Återgå köttet till pannan och minska värmen till låg. Täck och simma i ca 1 timme, omblandning ibland.

5. Rör i bänkskivan och potatisarna. Täck och simma i 30 till 40 minuter, omblandning ibland. Tillsätt ärterna och simma 5 minuter längre, eller tills köttet och grönsakerna är mycket ömma och såsen är något tjockare. Servera varmt.

Receptanteckningar

• Skala av bänkskivan, skära av de övre och nedre ändarna och halva sedan längdriktningen. Använd en stor sked för att skrapa bort fröerna och fibrerna. Placera skuren sida ner och skära av den yttre huden med en skarp kniv.

• En av de stora hindren att förbereda vinterkvash, som butternut, skär den i hälften. Du kan alltid använda en tung kockkniv eller en spjälkare och utöva lite tryck. En enklare metod är att delvis baka hela squashen tills den är mjukt nog för att ge lätt till en kniv. Placera squashen i en 350 ° F-ugn i 15 till 20 minuter, eller tills huden lätt kan brytas genom att trycka med en miniatyr. Ta bort squashen och klippa enligt anvisningarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 482
Totalt fett 21 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 108 mg
Natrium 894 mg
kolhydrater 40 g
Kostfiber 6 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)