Matzoh Buttercrunch Toffee Recept

Vi kallar denna "magiska" matzoh buttercrunch toffee eftersom smaken är ute av denna värld! Det är fantastiskt att matzoh-lakan, smör och brunt socker kan kombinera för att bilda ett godis som smakar precis som karamell . Lägg till lite choklad och mandel, och du har en allvarligt beroendeframkallande påskhälsning !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Täck ett bakplåt med aluminiumfolie och spray folien med nonstick matlagningsspray. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Täck bakplåten med ett lager av matzoh-ark, bryt dem upp för att fylla i luckor om det behövs.
  3. Kombinera smöret och brunt socker i en liten kastrull över medelvärme. Rör ständigt tills sockret löses upp. Låt blandningen koka. När det kokar, håll det kokt i 3 minuter.
  1. Ta av blandningen från värmen och häll försiktigt över matzoh. Använd en förskjuten spatel eller en kniv för att släta toppen och se till att sockret täcker jämnt hela området. Det är okej om det finns några nakna fläckar, det kommer att sprida sig som det bakar.
  2. Baka i 10 till 12 minuter, bläddra halvvägs och kolla ibland för att se till att det inte brinner. Om det verkar bli för mörkt runt kanterna, ta bort det.
  3. Stänk chokladchipsen över toppen av toffee-skiktet en gång ur ugnen och låt den stå i 1 till 2 minuter tills chokladchipsen börjar smälta. Använd en spatel för att sprida choklad jämnt över ytan.
  4. Spruta muttrarna över toppen om du vill, och tryck försiktigt fast när chokladet fortfarande är våt.
  5. Placera i kylskåpet för att svalna. Bryt i bitar för hand en gång.