Fylld Pork Loin

Förpackad med smak och grillad till perfektion

Pork Loin är en stor köttbit. Det är lunt, ömt och smakfullt. Det betyder att vi kommer att ha problem med att grilla det. Luta köttet torka snabbt ut, men genom att fylla det med smak och fukt kan du göra en bra maträtt från grillen som ser lika bra ut som den smakar. Följ denna grundläggande formel och du får det rätt varje gång.

Trimming : Den svåraste delen att stoppa en fläskfilébröd är i snidningen.

Innan du skär den öppna, var noga med att ta bort allt fett och sinus från grillens yta. Jag vet att du tänker på att fettet kommer att bidra till att hålla det fuktigt och ömt, men i det här fallet kommer det helt enkelt att göra ett hårt skal och kan orsaka att rosten brinner innan den får kokas hela vägen.

Fjäril : För att torka fläsklinnen, behöver du en plats för att sätta stoppet. Du kan göra det på två sätt. För det första är den enklaste metoden att fjäril rosta. Använd en vass kniv som skärs ner genom stekens mitt och lägg den som en bok. Därefter pound köttet i en enhetlig 1-tum tjocklek. Detta gör det möjligt för dig att rulla steket bakåt när det är fyllt. Alternativet är att skära grillen genom rullskärning. Denna teknik tar lite mer tålamod (och kanske lite övning), men det ger mer flexibilitet och behöver inte pounding för att tunna köttet.

Rullskärning : För att rulla skuren stek, lägg den trimmade grillen på ett skärbräda så att ena änden är direkt framför dig.

Ta en mycket skarp kniv och börja klippa på sidan, parallellt med skärbrädet ca 1 tum (mer eller mindre är upp till dig) från brädet. När du skär, "unroll" grillen. Det här är typiskt som att rulla en rulle pappershanddukar. Den stora fördelen med denna teknik är att när du verkligen har behärskat det, kan du skära en rost till 1/2 tum tjocklek eller mindre.

Fyllning : Vid denna tidpunkt är du redo att sprida fyllningen över fläskbenet. Du vill sprida ett jämnt lager fyllning, vilket ger den färdiga produkten ett fint spiralmönster när det är skivat. Rulla fläskbenet försiktigt så att det inte förskjuter fyllningen. Slå fast det med köksgarnet, men inte så tätt att du klämmer ut påfyllningen. Nu är det klart för grillen.

Grillning : Vanligtvis grillas en fylld fläskfilé över indirekt värme. Du måste låta insidan koka innan utsidan blir bränd och torkad ut. En medelvärme kommer att vara perfekt för detta. Du kan placera fläsklänken över den direkta värmen för att kolla och karamellisera ytan, men var försiktig så att du inte över gör det. Fläsklinnan kommer att göras när fläskan når en inre temperatur på 140 till 150 grader F. (60 till 65 grader C.). Det är alltid bäst att låta rosten vila innan den skärs så att juicerna flyter tillbaka till köttet. Ca 5 minuter är tillräcklig.

Doneness : En sista utmaning är att kontrollera doneness. En kötttermometer läser olika temperaturer från fyllningen än vad den gör från köttet. Din bästa satsning är att checka in flera platser och ta den lägsta temperaturen som den mest exakta.

Eftersom fläsklinne är så magert, kanske du vill prova ett par knep för att lägga till fukt.

Naturligtvis är det bästa sättet att använda en marinaden. En som har en oljebas kommer att hålla i fukten och hålla köttets yta från att torka ut. Var försiktig så att du inte låter den brinna. Ett annat sätt är baconens buntband runt grillens utsida. Eftersom du binder det med strängar, varför inte placera några baconremsor under strängarna. Det kommer att lägga till smak och skydda utsidan av fläskfilén.