Grillad Mac n Ost med Bacon Jam

Denna grillade makaroni och bacon sylt grillad ost är bokstavligen sylt!

Du kan antingen göra makaroner och ost själv eller använda vad du har till hands eller som rester. Tricket är att använda kalla (eller rum) makaroner och ost så att den håller sig bättre under grillningsprocessen.

Och om du inte äter bacon, oroa dig inte! Lämna ut bacon och lägg dubbelt så mycket lök för en löjligt smaskig lökkonfekt som passar perfekt med gruyere mac n-ostreceptet nedan!

Vad du behöver

Hur man gör det

FÖR BACON JAM

1. I en medelstor sautepanna, laga baconet över medelvärme tills fettet har släckt och baconet är nästan skarpt. Ta bort kokad bacon medan du lämnar baconfett i pannan. Tillsätt lök och sauti tills det är karameliserat och mjukt - cirka 15 minuter. Lägg till hackad krispig bacon tillbaka till lökarna och rör om brunt socker. Tillsätt ättika, chilipulver, cayennepeppar, kaffe, karrypulver och salt och peppar och laga mat på lågt i minst en timme i en halv eller tills en tjock sylt bildas.

FÖR MAC N CHEESE

1. Koka vatten och tillag macaroni nudlar tills al dente. Töm och lägg åt sidan.

2. Samtidigt tillsätt smör till en såspanna och vrid värmen till medium. Tillsätt skalot, vitlök och salviablad och koka tills det är mjukat men inte krispigt. Tillsätt mjölet och koka i några minuter tills en lös rouxliknande substans börjar bildas. Tillsätt i den starka grädden och låt koka tills bubblor bildas på sidorna av pannan och grädden börjar minska och tjocka lite. Tillsätt i gruyere och rör in en figur 8 rörelse tills osten smälter och såsen börjar bildas. Rör i senapspulver, frankens varma sås och tillsätt salt och peppar efter smak. Ta bort från värme och låt det svalna så det koagulerar och sticker ihop.

FÖR GRILLADE CHEESE

1. Placera två skivor cheddar på hälften av brödet och toppa med makaroner och ost, bacon sylt, den andra halvan av osten och resterande brödskiva. Smör på utsidan av smörgås och lägg i en stekpanna eller panini press. Koka tills båda sidorna är guldbruna och all ost har smält. Ta bort från värme, låt sitta i en minut, skiv och servera.