Bacon Cheeseburger med getost och Fig Jam

Denna söta och välsmakande bacon cheeseburger är toppad med tangig getost och dekadent fikon, sötlök och rosmarinjuice. Det serveras på en engelsk muffin som gör att fikon sylt att suga upp i skarvarna. När det gäller nötköttet användes en 90-10 fet blandning organisk grötmatad nötkött och det smakade fantastiskt.

Ett tips till de som vill ha burger där ute - försök att inte övervinna köttet. Att spela med det för mycket kommer att skapa en tät tung patty som inte är lika läcker som en lättare, smälta i munnen.

Vill du sparka upp en nivå? Prova att lägga till krispiga stekt lök eller kryddig pickled jalapeños. Du kan också försöka lägga till gorgonzola i centrum av burgern om du är en ostfreak som jag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att forma nötköttet i en cirkulär patty, se till att inte övervinna köttet och strö båda sidorna med vitlöksalt.
  2. Värmepanna över medelhög och tillsätt olja. Tillsätt kryddat patty och låt det laga några minuter på varje sida tills burgeren når din önskade smak. ca 7-10 minuter. Ta bort köttet och lägg åt sidan, sätt ett smör på toppen av burgern och låt det smälta.
  1. Under tiden skålar engelska muffin och smutsar varje sida med hälften av fikon sylt.
  2. Lägg till kokta burger patty, getosten, krispig bacon och slutligen den övre delen av fikon syltmassan slathered engelsk muffin. Servera omedelbart.

** För att göra mer, bara dubbel upp receptet **

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 733
Totalt fett 42 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 179 mg
Natrium 774 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 59 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)