Grillad lilla sallad

När vädret är trevligt letar vi efter ursäkt för att elda upp grillen. Det finns gott om hamburgare, kyckling och korv, men hur är det med en grillad sallad? En resa på grillen tar den vardagliga salladsskålen till nästa nivå, vilket ger en varm rökighet på ömma skarpa grönsaker. Det är oväntat gott, och parar väl med någon form av kött, fisk eller fjäderfä.

För denna grillade sallad tog vi en singulär färgpalett: lila. Kålen brukar kallas röd och potatiserna brukar kallas blå, men denna sallad är lila genom och genom. En enkel dressing med en senapssocka och soja avslutar maträtten snyggt.

Prova att servera grillad lila sallad med grillad vitlökräka i skalet eller ditt val av grillad korv .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm grillen på låg värme om du använder gas eller skapa en indirekt värmesektion om du använder kol.
  2. Ta med en medium kruk vatten till koka. Tillsätt potatisen och koka i 8 till 10 minuter, eller tills det är nästan klart, men inte riktigt ömt. Töm helt och sprid ut på en handduk, bakplåt eller kylhylla för att låta svalna lite och torka av.
  3. Under tiden gör dressingen : i en liten skål, vispa ihop citronsaft, vitlök, sojasås, honung och dijons senap tills de är helt blandade. Avsätta.
  1. När grillen är het, släng morötterna med 1/3 av olivoljan och krydda med salt och peppar. Placera över indirekt värme (om du använder kol) och stäng grillen. Koka i 10 minuter.
  2. Koka kål i ytterligare 1/3 av oljan och krydda med salt och peppar. Vrid morötterna på grillen och tillsätt kål, Vrid upp värmen om du använder gas, eller skjut grönsakerna närmare den direkta värmen om du använder kol. Stäng grillen och koka i 4 till 5 minuter, eller tills kålen är lättförkolad.
  3. Kasta potatisen i den återstående oljan och krydda med salt och peppar. Vänd kålen och lägg potatisarna i en varm del av grillen. Koka i 3 till 5 minuter, flip potatisarna halvvägs. Potatiserna ska ha grillmärken och kokas igenom.
  4. Ta bort alla grönsakerna till en tallrik. Kasta med dressing och topp med persilja. Servera varma eller rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 312 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 14 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)