Grekisk zucchini Fritters med feta - Kolokithokeftethes me Feta

Dessa grekiska zucchini fritters kallas kolokithokeftethes (koh-loh-kee-thoh-kef-TEH-thes) är ett gott tillägg till något meze bord. Prova dem som vegetarian alternativ till köttbullar eller lägg dem med en ny tzatziki sås och du kan bara bestämma dig för att göra dem till huvudmåltiden.

För ett alternativt grekisk recept för fräscht zucchini, kolla:

Vad du behöver

Hur man gör det

Använd en box rivare, torka kucchini och placera i en colander. Strö med salt och låt zucchini svettas i 15 minuter. Använd dina händer och pressa ut överskottsvätskan från zucchini för att göra det så torrt som möjligt. (Som om du gör tucumbinbollar).

Till en medelstor blandningsskål lägg till kucchini, slagen ägg, smulad feta, malet örter, allmjölksmjöl och självupptagande mjöl.

Smaka blandningen med salt och nymalt svartpeppar. Blanda väl. Du vill inte överblanda eftersom kucchini kommer att få släppa mer vatten.

Placera lite allmjölkt mjöl i en grundplatta eller bakpanna. Detta kommer att vara att rulla kroketterna lätt i mjöl innan de stekas.

Värm olivoljan i en stor stekpanna eller stekpanna med hjälp av medelhög värme.

Med en liten skopa eller en stor soppsked, ta en valnötstorleksdel av blandningen i dina händer och rulla den som en köttbulle. Skaka lätt i mjöl. Skaka av det överflödiga mjölet innan du steker. Blandningen blir våt och klibbig.

Skaka croquettes i olivolja tills de är en guldbrun färg som vrider en gång. Du kanske vill platta dem lite i pannan för jämnare matlagning.

Tappa på pappershanddukar eller på en kylhylla placerad i en halv platta. Servera varma med en duggregn av tzatziki sås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 10 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 41 mg
Natrium 252 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)