Gooey Caramel Bonbons

Dessa Gooey Caramel Bonbons är lika bra som dyra bonbons du kan köpa på fina chokladaffärer, men de är en bråkdel av kostnaden! Allt du behöver är några bonbon mögel och några vanliga pantry föremål för att göra dessa underbara gourmet godis i ditt eget kök.

Bonbonformarna kan köpas online - bara google "bonbon mold" för att hitta många olika alternativ. Amazon lever även många val! Du kan också hitta dem på tårta- och godisaffärer, och många hantverksbutiker som Michael och Joann bär ibland dem. Du kan köpa dyra, men de kan också vara lika billiga som $ 2 eller $ 3, så det behöver inte vara en stor investering. Utbytet av detta recept beror på de mögel du köper - om dina mögelformar är små (cirka 1 ") får du cirka 50 godisar, men om de är mycket stora eller djupa kan du komma närmare 20 -25 choklad.

Jag dekorerade toppen av dessa choklad med en snabb torr borste av kopparlustdamm . Detta är helt frivilligt, men det hjälper till att få dem att bli ännu mer professionella!

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Karamellen kommer att behöva tid att svalna efter att du har gjort det, så börja med att förbereda den fina karamellpåfyllningen. Kombinera vattnet, sockret och saltet i en medelstora kastrull över medelvärme. Rör när sockret löses och borsta ner sidorna av pannan med en våt pastryborste för att förhindra att sockerkristaller bildas. När blandningen är koka, sätt i en godtermometer och motstå omrörning.

2. Placera grädden i en liten kastrull över låg värme för att värma upp det medan sockret kokar.

Du behöver inte koka, du vill bara att den ska vara varm och inte kall från kylskåpet när du lägger den till sockret.

3. När sockerblandningen är en djup gulfärgad färg (ca 315-330 F eller 157-165 C) häll försiktigt den varma grädden in i sockret. Det kommer att bubbla och ånga vid denna punkt, så var försiktig och stå tillbaka!

4. Minska värmen till medelhögt och fortsätt att laga karamellen och rör om det ibland med en spatel tills termometern når 245 F (118 C).

5. Ta pannan från värmen och rör om vaniljextraktet. Häll karamellen i en värmesäker skål och låt den svalna till rumstemperatur. (Denna process kan påskyndas genom att du placerar skålen i kylskåpet. Medan karamellen kyler, förbereder du chokladbonens formar.

6. Du kommer antingen behöva flera mögel, för att göra allt på en gång, eller du måste arbeta i partier. Smält choklad godis beläggningen i mikrovågsugnen, omrör efter varje 30 sekunder för att förhindra överhettning.

7. Sked lite av beläggningen i vart och ett av hålrummen, upp till hålens övre del. Låt det sitta i 1-2 minuter, täck sedan arbetsytan i pergament eller vaxat papper och vrid mögelarna upp och ner, låt det överflödiga chokladet droppa ur formen och på pergamentet. Använd en bänkskrapa eller metallförskjuten spatel för att skrapa eventuell extra choklad av mögelens överdel, vilket ger en ren kant runt kakans sidor. Kyl formarna i 10 minuter tills beläggningen är helt inställd.

8. När karamellen är rumstemperatur, fyll en rörväska med karamellen och rör den i formarna och lämna minst 1/8 tum avstånd ovanpå så att du kan täcka dem med choklad.

9. Om chokladbeläggningen har satt, värm upp den i mikrovågsugnen tills den är vätska, skaka sedan choklad över varje bonbon och använd skrapan eller spateln igen och ta bort eventuellt överskott av choklad från formarna.

10. Återkalla formarna en gång till, i 10-15 minuter tills beläggningen är helt inställd. Vrid försiktigt mögelarna för att släppa ut bonbonen, vänd sedan in dem och tryck på mögelarna så att bonbonerna släpps ut på disken. Om så önskas, ta en torr borste och försiktigt borsta lite lustdamm på toppen av varje choklad.

11. För bästa smaken och konsistensen, servera dessa choklad vid rumstemperatur. De kan förvaras i en lufttät behållare i upp till 2 veckor.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 103
Totalt fett 6 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 4 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)