Göra en traditionell indisk maträtt: Kashmiri Dum Aaloo

Detta recept använder favoritkashmiri kryddor som fänkål / anis och gingerpulver. Dum Aaloo heter så att den är kokt under Dum eller tryck. I denna matlagningsmetod kokas maten under tryck i dess juicer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda en tesked salt i en skål med vatten (ca 3 koppar). Poke potatisarna med en gaffel och suga sedan i detta vatten i 20 minuter.
  2. Värm oljan för fritering, på en medelflamma. Stek alla potatisarna till guldbrun. Tappa på pappershanddukar och håll åt sidan.
  3. Blanda yoghurt, Kashmiri chili, ingefära, kardemumma och fänkålpulver. Tillsätt potatisen till denna blandning och håll åt sidan.
  4. Värm senapolja i en annan panna på en medelflamma.
  1. Tillsätt klyftpulver och asafetida och blanda väl. Tillsätt en halv kopp varmt vatten och salt till smak och koka.
  2. Tillsätt detta till potatis-yoghurtblandningen, rör om det noggrant och täck.
  3. Täta kanterna på pannans lock med degen för att säkerställa att ingen ånga kan komma undan. Sätt på spisen, koka på låg låga i 10-15 minuter.
  4. Stäng av flamman, ta av locket och tillsätt kummin och garam masala pulver och täck om igen snabbt. Lämna i 5 minuter.
  5. Servera varma med Chapatis ( Indian Flatbread ) eller Naan (Tandoor-Rostad Indian Flatbread).
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 588
Totalt fett 6 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 774 mg
kolhydrater 121 g
Kostfiber 17 g
Protein 19 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)