Glutenfritt och Mejerifritt Pizza Recept

Denna pizza är lätt att göra, utsökt och perfekt för glutenfri, mjölkfri och vegansk mat. Degen är lite klibbigare än traditionell pizzadeg , så för bästa resultat, förbered degen enligt anvisningar i en stående mixer.

Mitt favorit sätt att göra denna pizza är med en grundläggande pizza sås och en Veganskost ersättare som Daiya Veganost, som är mjölkfri, sojafri, glutenfri och vegan.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i en liten skål de linfröna fröna och hett vatten tills de bildar en snygg blandning. Avsätta.
  2. Placera torrjäst i en annan liten skål. Tillsätt sockret och ½ kopp varmt vatten till jäst och rör om försiktigt och omrör för att lösa upp jäst. Låt jästen vila i 5 minuter eller tills den är skummad. (Om din jästblandning inte bubblor eller skum, kan din jäst vara "död". Om så är fallet, upprepa detta steg med hjälp av färsk jäst. Lägg olivoljan i jästblandningen och lägg åt sidan.
  1. I en stor mixskål som passar in i en stående köksblandare med en degkrokfästning, sila tillsammans mjölen, pilen stärkelse, xantangummi och salt tills det är väl blandat. Tillsätt linfröblandningen och jästblandningen, blanda långsamt till kombinerat. Lägg till resterande ¼ kopp varmt vatten efter behov (du kan behöva mer eller du kan inte ens använda det hela - varje jästdeg är annorlunda!) För att bilda en mjuk deg. (Degen blir tjockare än traditionella vetebaserade degar, men den borde inte hålla fast vid dina händer.) Knä i skålen med degkrokfästet i ca 5 minuter med medelhastighet. Täck och låt degen stiga i 1 timme på en varm plats. (Medan degen stiger, ta den här tiden för att förbereda dina påfyllningar.)
  2. Förvärm ugnen 500 F. Lätt olja en pizzapanna eller bakplåt och lägg åt sidan.
  3. Kasta ner degen och forma den i en skiva. Placera skivan mellan två ark av pergamentpapper och rulla in i en cirkel ca 16 "i diameter eller till önskad tjocklek (om du gillar supera tunna crusted pizzor, kanske du bara vill använda hälften av degen och spara den andra hälften eller gör två pizzor). Ta bort det övre arket av pergamentpapper och använd den andra delen för att hjälpa dig att överföra degen till det färdiga arket, vända degen och peeling av pergamentet från degen. Använd dina fingrar för att klämma fast, klämma och kläm fast en skorpa runt degen.
  4. Placera bakplåten i ugnen och baka i ca 6-8 minuter eller tills gyllene. Ta bort pizza från ugnen. Stoppa din pizza skorpe med vad som helst som du önskar och återgå till ugnen för att baka i ca 6 minuter mer, eller tills dina påfyllningar och skorpan är guldbruna. Servera varmt.