Glutenfri Grillad Tofu Steaks

Grilla hjärtat av tofu för en sommar "Tofu Steak" är en av mina favorit Meatless Monday måltider.

Ingen mjuk, intetsägande, squishy tofu här. Dessa Tofu Steaks är superfasta, grillade gyllene och bära den läckra rökiga smaken av grillen för en köttfri maträtt som fortfarande packar massor av protein.

Min favorit typ av tofu att använda för Tofu Steaks är High Protein Super Firm Organic Tofu av Trader Joe's. Det är exakt vad det säger - SUPER Firm. Så fast att det inte kommer att smula eller bryta i bitar när du grillar det. Enkelt vändning utan krångel att försöka hålla tofu ihop. Den har också 14 gram sojaprotein per portion och är glutenfritt.

Om det inte finns någon Trader Joe nära dig kan du använda ett annat märke av Super Firm Tofu - bara se till att det är glutenfritt och Super Firm så att det inte går sönder på grillen.

Eftersom tofuen är så fast, är det lätt att skära i 1/4 "plattor för att ordna på grillen. För ett hjärtat stycke, skiv tjockare till 1/2".

Krydda dessa Tofu Steaks helt enkelt med en spray av rapsolja, krackad svartpeppar och havsalt. Grill på medelhög i ca 5 minuter varje sida, tills guldbrun med de vackra kolbrännorna.

Dessa Tofu Steaks är otroligt mångsidiga. Njut med en sida av brunt ris och grönsaker för en hälsosam middag, eller skiva och grejer i varma majs tortillor för Tofu Tacos.

Jag har bee paring dessa Tofu Steaks med kreativa såser hela sommaren: Tomat Mint Pesto , Vitlök Scape Pesto och Chimichurri är mina tre smakrika, glutenfria favoriter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj tofu och klappa torrt. Skiv in i plåtarna lite större än ¼ "tjocka.
  2. Spraya båda sidorna med canola matlagningsspray och säsong generöst med salt och peppar.
  3. Innan du slår på grillen, spruta gallret med canolaolja. Förvärm grillen över medelhög värme.
  4. När grillen är varm, ordna tofu biffar runt mitten av grillen.
  5. Stäng locket och grilla i ca 5 minuter tills gyllene med grillmärken på undersidan. Vänd på tofu-biffarna och grilla i ytterligare 5 minuter, med grilllocket stängt.
  1. Ta bort biffar från grillen. Topp med en generös servering av denna tomatmintpesto eller en annan glutenfri sås av ditt val. Servera omedelbart.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter - inte alla märken är skapade lika. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 114
Totalt fett 7 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 49 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)