Glutenfri Blueberry Pancakes Recept

Glutenfria Blåbärspannkakor har en av naturens rikaste källor till antioxidanter - blåbär. Bursting med färska blåbär, dessa pannkakor är så läckra och välsmakande kommer alla att njuta av dem, inte bara de som är glutenfria.

Hoppa över pannkaka-blandningen och gör dina pannkakor från början med enkla bakningsingredienser.

Lätt och fluffig - och djup lila med alla färska blåbär - dessa pannkakor är ett härligt sätt att börja dagen.

Drizzla varm lönnsirap över en ångande stapel av dessa glutenfria pannkakor eller toppen med denna hemlagade blåbärsås för extra blåbärgodis (för att du aldrig kan ha för många blåbär). Oavsett om det är en söndagsmorgonbrunch med en mitten av veckos frukost pick-me-up, kommer dessa glutenfria pannkakor att göra din dag.

Uppdaterad av Stephanie Kirkos.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mät torra ingredienser tillsammans i en skål. Vispa att kombinera.
  2. I en separat skål, slå ägg tills det är tjockt och skumt. Tillsätt olja och kärnmjölk till ägg och visp för att blanda.
  3. Tillsätt torra ingredienser och vispa tills pannkaka smeten är jämn. Rör försiktigt in blåbär.
  4. På mellanhög, värm 1 tesked vegetabilisk olja i en stor stekpanna. Sked ca 1/3 kopp pannkaka smet i varm stekpanna och släta pannkaka. Pipa toppen av pannkaka med 1/4 kopp färska blåbär. Koka tills guldbrun på botten och försiktigt vända. Koka andra sidan tills det är guldbrunt.
  1. Servera varm med lönnsirap eller gör dubbla blåbärspannkakor genom att servera med hemlagad blåbärssirap.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 170
Totalt fett 9 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 117 mg
Natrium 551 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)