Chivito: Uruguays mest ikoniska smörgås

Chivito är den nationella sandwichen i Uruguay. Dess betydelse i landet är på nivå med hamburgare i USA, fisk och chips i Storbritannien, den kubanska smörgåsen på Kuba och biffar i Argentina. Denna smörgås är inte heller för svag hjärta eller aptit.

Chivito (som översätts som "liten get") är en seriös smörgås fylld med kött. Stjärna ingrediens är en skiva churrasco , som är skivad grillad nötkött. Detta är toppat med skivor skinka, bacon, sallad, tomat, smält mozzarellaost och ett stekt ägg.

Du kanske vill äta detta utan ackompanjemang eftersom det är en balanserad måltid i sig, med mycket protein, grönsaker och bröd. Om du vill ha en sida, välj något enkelt som cole slaw, pommes frites eller lökringar. En öl är ett bra sätt att tvätta det hela.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor stekpanna över medelvärme, laga baconskivorna tills de är spröda. Lägg åt sidan på pappershanddukar för att svalna.
  2. Om du använder stekar dränerar du det överflödiga baconfettet ur stekpannan. Skär varje filé i halv tvärsnitt för att göra 2 tunna biffar från vardera.
  3. Strö med grovt salt och svartpeppar. Använd en mallet för att punda biffarna ännu tunnare.
  4. Värm stekpannen över medelhög värme tills det är varmt och placera steker på stekpannan. Koka i ca 2 minuter per sida, eller tills de når önskad doneness. Placera på pappershanddukar för att svalna.
  1. Torka stekpannan ren. Smälta smöret över medelvärme och steka ägget soligt fram tills de är färdiga efter dina önskemål.
  2. Förvärm din broiler.
  3. Sprid insidan av bullarna med ketchup och majonnäs. Placera salladsstyckena på bollarnas bottenhalvor.
  4. Överst med varje smörgås med 2 skivor bacon, en skiva biff, en skiva skinka, en skiva tomat och en skiva mozzarella.
  5. Placera de otänkta smörgåsarna under köttfärgen kort för att smälta osten. Håll ögonen på smörgåsarna så att osten inte brinner.
  6. Ta bort smörgåsarna från ugnen och lägg ett stekt ägg över osten och lägg sedan över den andra halvan av bunten. Servera omedelbart.

Extra toppfraktioner inkluderar kokta lök, oliver, paprika och pickles. Salsa golf, en blandning av ketchup och majonnäs som är populär i Argentina och Uruguay, är den perfekta kryddan för denna smörgås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1314
Totalt fett 29 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 259 mg
Natrium 1,037 mg
kolhydrater 268 g
Kostfiber 2 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)