Giardiniera Recept - Italiensk stil Blandade Inlagda Grönsaker

Dessa är de färgglada, smarta blandade grönsaksplockorna prydda med olivolja som dyker upp som en del av din antipastoplatta innan huvudmatet kommer i italienska restauranger. De är lätta att göra och läckra.

Oljan i receptet används mer som smakämne än som en konserveringsfaktor, så var noga med att använda en extra olivolja av god kvalitet. Oljan kommer också att ge sig i kylskåpet, så låt giardiniera komma till rumstemperatur för att olivoljan ska återförslutas innan den serveras.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta blomkål, selleri och paprika. Ta bort den fasta kärnan från blomkålen och bryt resten upp i ca 1-tums floretter. Ta bort stammen, fröna och någon vit pith från den röda paprika. Häll selleri och peppar i 1-tums bitar. Alternativt skär paprikorna i remsor.
  2. Skala morötterna och hugga dem i 1-tums bitar.
  3. Skala löken och skär den i halva. Skär halvorna i 1/4 tum tjocka skivor.
  1. Kombinera vitt vinäger, vatten, salt och socker eller honung i en stor kruka. Observera att du också kan använda destillerad vit vinäger, men smaken kommer inte vara lika bra. Hur som helst, det du söker är inte bara syrlighet för att säkert skydda maten, men också en klar saltlösning som visar bort picklesfärgen.
  2. Låt vätskan koka över hög värme, omrör för att lösa saltet och sockret eller honungen.
  3. Tillsätt grönsakerna till saltlösningen och låt dem simma i 5 minuter.
  4. Under tiden sätter vitlök, varm chili peppar (om du använder), lökblad, senapsfrön och hela svarta pepparkorn i en ren glasmaskburk.
  5. Ta bort potten från värmen. Använd en slitssked för att överföra grönsakerna till burken. Häll den heta saltlösningen över de övriga ingredienserna. Du vill att grönsakerna och kryddorna ska vara helt nedsänkt i vätskan, men det borde fortfarande finnas 3/4-tums huvudutrymme mellan koksens yta och krukans kant.
  6. Häll extra olivolja på toppen av saltlösningen. Det bör finnas tillräckligt med olja för att helt täcka ytan av saltlösningen.
  7. Kyl i minst en vecka före provtagningen. Giardiniera kommer att hålla i kylskåpet i minst 3 månader. Om du vill kunna lagra den längre vid rumstemperatur, lämna ut olivolaget och bearbeta det i ett kokande vattenbad i 15 minuter (justera konserveringstiden om du bor i hög höjd ).

Andra grönsaker som fungerar bra i Giardiniera inkluderar kucchini, gröna bönor och Romanesco Broccoli .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 213
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 944 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 7 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)