Fattiga riddare

Jag gillar att använda helvete bröd för franska Toast eftersom jag tycker att texturen är bättre än att använda vitt bröd, men du kan använda något bröd du vill ha. Se till att du låter brödet stå i ägg och grädde i en minut så det blir mättat. Vätskan gör att brödet puffar upp något när det lagar mat och inredningen blir krämig, med en läcker brunad skorpa.

En elektrisk stekpanna är perfekt för detta recept, men du kan också göra det i en stekpanna på kaminen. Sätt en stor stekpanna på spisen och vrid värmen till medium. Tillsätt smör och låt smälta; Smöret ska sitta och lite skum ska bildas. Tillsätt det blöta brödet och laga mat, utan att vrida tills botten är brunad. Vrid sedan försiktigt brödet och laga det på andra sidan.

Fransk toast ska serveras med pulveriserat socker, sylt och lönnsirap. Erbjuder apelsinjuice, mjölk och kaffe, tillsammans med några skarpa bacon eller ömkor, för en perfekt frukost eller brunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera ägg och halv och hälften i stor grund skål. Beat bra att kombinera; rör om salt.

2. Blöt bröd i denna blandning i 1 minut på vardera sidan, vrid en gång så brödet absorberar lite av vaniljbenet.

3. Värm elektrisk stekpanna till 350 grader F, eller värm en stor stekpanna på ugnen i några minuter.

4. Placera ca 2 matskedar smör i stekpannan så att den smälter och täcker botten.

5. Lyft brödet ur custard-blandningen och låt avta kort och placera brödet i stekpannan.

6. Koka brödet över medelvärme, vrid en gång till gyllenbrun på båda sidor, ca 5-8 minuter. Servera omedelbart med pulveriserat socker (min favorit), sylt och lönnsirap.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 160
Totalt fett 12 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 163 mg
Natrium 319 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)