Choklad-Dippad Honeycomb

Honeycomb kan inte lämnas ut i det öppna för längre tid, eftersom det kommer att dra fukt ur luften och bli en klibbig, fuktig röra. För att förhindra detta ska det förvaras i baggies inom lufttät behållare. Doppa godisarna i choklad hjälper, och chokladdoppade godis kommer att hålla flera dagar, men det är bäst att ätas snart efter det att det har gjorts.

Du kan styra bikakans tjocklek genom att välja en panna storlek baserat på din preferens. Om du använder en 11x17-pan, kommer honungskakan att vara ungefär ¼ tum tjock, medan en 13x9-pan ger ett ½ "godis och en 8x8-pan ger en jämnare tjockare bikaka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett rimmat bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Kombinera sockret, majs sirap, honung och ¼ kopp vatten i en stor kastrull. Du vill använda en kastrull tillräckligt stor så att blandningen kan tredubbla i storlek och fortfarande vara säkert inrymd. Rör om ingredienserna tills sockret är helt fuktat. Torka sidorna av kastrullen med hjälp av en våt pastryborste för att avlägsna eventuella svarta sockerkristaller.
  1. Sätt i en godtermometer och koka blandningen över medelhög värme, utan omrörning tills temperaturen når 300 grader.
  2. När godiset är vid rätt temperatur, ta av det från värmen och tillsätt sodavatten på en gång. Omedelbart vispa godiset för att inkorporera sodavatten och var försiktig - det kommer att skumma upp en hel del!
  3. Så snart bakpulver är införlivat, häll godiset försiktigt på det beredda arket.
  4. Låt det svalna och härda helt, och släck det i små bitar. Honeycomb kan ätas som-är, eller du kan doppa den i choklad:
  5. Kombinera choklad och förkortning i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn för att smälta choklad helt och omrör varje minut. Observera att den mängd choklad som krävs kan variera beroende på hur tjock du gjorde din bikaka och hur många bitar du gjorde.
  6. Doppa de enskilda bitarna i choklad med två gafflar så att de är helt täckta och byt ut dem på bakplåten. Upprepa med kvarvarande bikakor och kyl till tills choklad är inställd. Bäst tyckt om inom 24 timmar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 537
Totalt fett 18 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 504 mg
kolhydrater 95 g
Kostfiber 5 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)