Royal Wedding Menu för Prince William och Dutchess Kate Middleton

Drottning Elizabeth värd luncheon receptionen på Buckingham Palace för cirka 650 gäster efter bröllopet av Storbritanniens Prince William till Catherine Middleton. Det kungliga bröllopet värd 1 900 gäster. Middagsmottagningen avgick till endast 300 av deras mest betrodda vänner och familj.

I stället för en utarbetad flervärdig middag valde drottningen fingerföremål att serveras. Prins William och Catherine gav sin inmatning, men de flesta av menyn valdes av drottningen.

Fingermatar var mest sannolikt utvalda eftersom Buckingham Palace helt enkelt inte kan rymma stora grupper av människor för att äta. Slottsköken är utformade för att hantera mer formella middagar på cirka 150 personer.

Mottagningen omfattade också skärningen av den åtta stycken Fiona Cairns-designade bröllopskakan, gjord av 17 individuella fruktkakor och dekorerad med grädde och vit glasyr. Det fanns en separat brudgumskaka till prins Williams, en chokladkaka (kaka) tårta gjord av ett gammalt familjerecept.

Cirka 10 000 canapéer var förberedda av ett team med 21 kockar, ledda av Royal Chef Mark Flanagan.

Gästerna serverades ett urval av canapéer, inklusive:

Gästerna serverades Pol Roger NV Brut Réserve Champagne med ett urval av andra mjuka och alkoholhaltiga drycker.

Alla ingredienser för canapéerna har noga hämtats från Royal Warrant-holdingbolag som använder brittiska baserade ingredienser. Dessa inkluderar: