Fem sätt att använda Kinako (Roasted Soy Bean Flour)

Vad är Kinako?

Kinako är en av många japanska ingredienser gjorda av sojabönor . Det är torkat, fräsat och rostat sojabönmjöl. Den är gulbrun i färg och har en pulverig konsistens som liknar allmjölksmjöl . Den har en varm, rostat och nutty arom, och dess smaker är likartade nutty och påminner något om rostade jordnötter.

Som referens ingår andra ingredienser gjorda av sojabönor sojasås (shoyu) , sojabönorskärpa (tofu) , fermenterad sojabönpasta (miso) och sojabönolja.

Var kan jag köpa Kinako?

Rostat sojabönmjöl kan köpas i japanska livsmedelsbutiker, eller det kan köpas online. Alternativt kan din lokala hälsokostaffär sälja orostat sojabönmjöl. Detta mjöl kan stekas hemma i en panna över kaminen och blir en guldbrun färg. Ett enkelt recept på hemlagad kinako (rostat sojabönmjöl) finns här.

Hur används Kinako?

Traditionellt används kinako som konditor för desserter, och är särskilt populär när det är parat med mochi (riskakor) eller andra wagashi (japanska sötsaker). Desserter dammas ofta med kinako, vilket är för en osötad, men rostat nötaktig smak, eller kinako kan blandas med granulerat vitt socker för en sötare smakprofil.

Nedan är en lista över några av de traditionella sätten på vilka kinako används i japansk mat , samt modernare tillämpningar av detta mångsidiga proteinfyllda mjöl.