Färskt jordgubbsmjöl Ostrecept

Denna jordgubbe grädde ost paj receptet är verkligen symbol för vår och sommar. Det kräver att färska bär lagras över en söt gräddeostpåfyllning. Om du har chans att använda bär som du har valt själv, gå till det! Det finns inget som en nyplockad jordgubbe. De är söta och tårta och saftiga alla samtidigt.

Denna paj ska göras före tid så det har en chans att ställa in. Glasyren, som är tillverkad av några av bären, är enkel och fräsch, det perfekta komplementet till den skarpa skorstenen och de anrika bären. Du kan använda hallon eller björnbär i detta recept istället, om du vill.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blind baka bakverkskskorpen

  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Sätt bakverket i pajen. Linjer det med pajvikter eller aluminiumfolie och torkade bönor. Baka pajskorpan till ljusbrun och skarp, ca 8 till 10 minuter. (Detta kallas blindbakning.) Kall helt.

Förbered björnen

  1. Mash tillräckligt jordgubbar för att mäta 1 kopp.
  2. Blanda granulärt socker och majsstärkelse i en kraftig kastrull och rör om 1 msk citronsaft och mosade jordgubbar.
  1. Koka över medelvärme, omrör hela tiden tills blandningen förtorkar och kokar. Detta bör ta ca 5-7 minuter. Koka och rör om jordgubbsblandningen i 1 minut och ta sedan bort från värme, rör om vanilj och lägg åt sidan för att svalna helt. Se till att denna sås är cool innan du lägger den på pajen, eller det smälter på fläskostfyllningen.

Gör gräddeostlagret och montera

  1. I en medium skål, slå gräddeost med konditorisocker, 1 matsked citronsaft och citronskal tills det är smidig och sprid i kyld pajskorsa .
  2. Skiv kvar jordgubbar och ordna över paj. Häll kokt och kyld jordgubbsblandning över hela jordgubbarna och kyla i 3 till 4 timmar eller tills det är satt.
  3. Skär in kilar för att tjäna. Kyl i eventuell kvarvarande paj.

Hur man väljer och lagar färsk jordgubbar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 29 mg
Natrium 92 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 4 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)