Vegan Chocolate Peppermint Cupcakes

Pepparmynta och choklad gjordes för varandra, särskilt i muffins. Självklart kräver de flesta muffinsuppskrifterna mjölkredienser och ägg, men de här goda godiserna använder istället en kombination av bakningsmedel och hjärnsondad canolaolja. (Vem kan säga nej till en muffin som är läcker och friskare för dig också?) För vintersemester eller bara för att dessa veganska muffins är roliga, enkla och så bra.

Känn dig fri att lägga till ytterligare chokladflis för att toppa dina muffins, eller tillsätt ett extra mjölkfritt choklad sirap eller Vegan Ganache för att lägga till ett extra lager choklad till dina kakor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F. Rör en 12-kopps muffinform med muffinsfett och lägg åt sidan.
  2. I en stor mixskål, vispa ihop kokosmjölk, socker, canolaolja, citronsaft och pepparmynt extrakt. I en annan skål siktar du mjöl, kakao, bakpulver, bakpulver och salt tills det är väl blandat. Tillsätt de torra ingredienserna till det våta, blanda tills de bara kombineras. Vik i mjölkfria chokladflisor, rör om tills chipsen är jämnt fördelade överallt. Häll smeten i de färdiga kopparna, fyll på vardera ca 2/3 full.
  1. Baka i 17-20 minuter, eller tills en tandpetare som sätts in i mitten av ett muffin, blir ren. Låt svalna helt på en trådkylare innan du frostar med Vegan Peppermint Frosting. Översta frostat muffins med krossade pepparmyntsdukar och servering.
  2. Vegan Pepparmynta Frostning: I en stor mixskål, med en elektrisk handmixare, grädde den mjölkfria sojamargarin till fluffig, ca 2-3 minuter. Tillsätt i 1 kopp konfektyrsocker, pepparmyntextrakt och matfärgning, slår till jämnt. Lägg gradvis i den återstående socker- och mjölkfria creamern, slå tills den är tjock och jämn. Använd till frostkyld choklad pepparmynta cupcakes.

Cooks Obs: