Fryst varm choklad

Livet är bättre med choklad! Speciellt under vintermånaderna, när vi kan njuta av en av de mest ikoniska dryckerna: varm choklad. Men det finns tider under de återstående tre säsongerna, när vi längtar efter denna dekadenta dryck, men det är för varmt ute för att motivera att göra det. Men vad ska man göra då? Tja, vi har kommit med ett recept bara för dig: Frossad varm choklad!

Lägg helt enkelt varm chokladpaket till is och mjölk och du har en läcker frusen varm chokladkaka!

Den blev känd av Serendipity 3 i New York City, men du behöver inte lämna ditt kök eller vänta på en löjligt lång rad för att njuta av all dess läckerhet. Istället behöver du bara en mixer för att detta ska ske. Det är uppfriskande på sommaren, men kan avnjutas när som helst på året.

Du kan använda vilken typ eller mängd av het chokladpaket som helst, men sockerhalten kan variera mellan paket och paket så att du kanske behöver lägga lite mer mjölk och is om sötheten är för mycket för dig. Prova olika smaker, som pepparmint varm choklad och garnera med krossade pepparmyntpinnar. Eller du kan prova en mexikansk varm choklad sort genom att lägga till kanel. Om du vill minska sockret, leta efter sockerfria varmchokladpaket eller kolla din hälsobutik för lägre sockeralternativ.

Om du är över 21 år och vill lägga till en liten fest på denna dekadentbehandla, prova en vuxen vuxenversion genom att ersätta en halv kopp mjölk för en halv kopp Bailey's Irish Cream! Du kan också lägga till saker som Kahlua eller Frangelico för att lägga andan i din frusna heta kakao.

Du kan använda mjölkfri mjölk för detta recept, som mandelmjölk eller kokosmjölk, men de heta chokladpaket innehåller vanligen torkat mjölk, så det här receptet kommer fortfarande inte att vara vegan. Om du letar efter ett veganskt alternativ rekommenderar vi att du hittar veganer varm chokladpaket och parar det med en dagslös mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skapa chokladspånen före tid. Använd vilken choklad du önskar. Det är lättast att skapa spånen från en chokladkaka. Använd en rivare eller speciell choklad rakapparat för att skapa spånen.
  2. Tillsätt isen, helmjölk, choklad sirap och varm chokladpaket till en mixer. Använd en mixer som lätt kan krossa is eller göra smoothies. Krossa tills slät.
  3. Drizzle choklad sirap runt kanten av fyra glasögon så att sirapen droppar ner sidorna. Häll den frusna varma choklad i varje glas. Tillsätt varje glas med en generös mängd vispgrädde. Stänk chokladspånen över toppen av vispgrädden och servera strax med ett strå!