Julpull-Apart Pizza Krans

Denna härliga drackade pizzakrans är ett utmärkt tillskott till din jul eller semestermeny! De små fyllda brödbitarna gör det enkelt att servera och ännu enklare att äta. Du kan göra detta recept ännu enklare genom att använda butikskött eller tillagad kexdeig.

Det smakar bäst serveras varmt, men det är också gott vid rumstemperatur. Oavsett vilket alternativ du valde kommer dina gäster att vara säkra på att komma till mer!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör ihop ljummet vatten, jäst, salt, socker och olivolja i en mätkopp. Låt sedan sitta i ca 10 minuter. Du bör se att jäst börjar bubbla och växa.
  2. Placera jästblandningen i en stor skål eller skålen på en stativblandare. Gradvis tillsätt mjölet, omrör eller använd degenkrokfästet tills mjölet är helt kombinerat och degen bildar en boll. Tillsätt olivolja på skålens sidor och täck med en handduk. Placera i ett varmt område eller bara på disken och låt det stiga i en timme.
  1. När degen är färdig stiger, slå ned degen och placera på en mjölad yta.
  2. Skär degen i 16 lika stora bitar. Rulla varje bit i en boll.
  3. Placera en liten ramekin i mitten av ett pergamentfodrat bakplåt. Du kommer att bilda kransen runt ramekinen.
  4. Placera en av bollarna och lägg till en bit mozzarella och några delar av pepperoni till mitten av cirkeln. Dra av kanterna på degen runt påfyllningen och försegla den med en vridning. Placera den tätningen sida ner nära ramekin, lämnar lite utrymme som degen kommer att stiga.
  5. Upprepa tills du har 8 bollar som omger ramekinen. Placera sedan de sista 8 bollarna runt de ursprungliga 8 bollarna, mellan varje utrymme. Ta bort ramekin och täck om med en ren handduk och låt den stiga i ytterligare 20 minuter. Förvärm ugnen till 425 F medan degen stiger igen.
  6. Borsta toppen av varje boll med det slagna ägget.
  7. Baka i ca 20 minuter eller tills det är guldbrunt. Medan kransen bakar, smälter smöret med vitlök, olivolja och persilja i mikrovågsugnen eller i en liten kastrull.
  8. Ta bort kransen från ugnen och sked vitlök och smörblandning över brödets övre del. Överför brödet till en serveringsfat och servera med uppvärmd pizza sås (lägg såsen i den ursprungliga ramekinen. Garnera med kvistar av fräsch rosmarin om du vill ha det!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 336
Totalt fett 22 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 74 mg
Natrium 671 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)