Enkel chokladglas för kakor och efterrätter

Använd dessa läckra chokladglasögon eller glasyrskivor med pundkaka eller på smörkakor eller barer. Gör det smalt att dunka över en tårta eller munkar eller torka den med extra sockersocker för en mer omfattande beläggning.

Detta recept kommer att göra tillräckligt med chokladglasyr för att dunka över en brödkaka eller Bundt kaka , och det är lätt att fördubblas.

Om du letar efter en tunn chokladis eller glasyr som blir fast, inte klibbig, är detta ett utmärkt val. Glasyren sätter på perfekt beläggning.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera smöret och choklad i en kastrull över låg värme. Koka, rör om tills smält. Alternativt sätt choklad och smör i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn på medium i ca 1 minut. Rör om och fortsätt att värma i ca 15 sekunder åt gången, omrör mellan intervaller tills choklad och smör smälts och slät.
  2. Mäta konditorernas socker och sikt sedan in i en liten skål.
  1. Rör siktad konditori socker i smält smör och choklad. Slå blandningen och tillsätt små mängder kokande vatten tills det tunnas efter önskemål. Om du råkar hitta den för tunn, lägg till lite mer konditorisocker. Om det är för tjockt, lägg till mer varmt vatten.
  2. Torka chokladglaset över kakan eller använd det som en kaka eller brownieis . Det gör en utmärkt glasyr för gräddepuffar, eclairs eller munkar.
  3. Om det står för långt kommer det att tjockna. Ställ det bara över värmen för att tona ut det igen.

Variationsideer

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 503
Totalt fett 23 g
Mättat fett 14 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 32 mg
Natrium 9 mg
kolhydrater 73 g
Kostfiber 3 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)