Choklad Tahini Martini

Om du älskar kombinationen av choklad och sesam så kommer den här cocktailen att komma tillbaka i några sekunder. I allmänhet är chokladcocktails mycket roligt, men kan ibland vara så söta att det känns mer som att du dricker en milkshake än en vuxen dryck. Det är viktigt att laga smakerna för en bra balans mellan sött och starkt. Att använda kaffesmak är ett bra sätt att inte bara förbättra chokladet (även i kakor och andra bakverk), men att tona ner ibland likadana socker socker. En liten enkel sirap för sötma behövs och hjälper också till att tona ner vodkas hårda alkoholsmak. Plus det är ett bra fordon för att lägga till ovanliga smaker.

Sesam och choklad är alltid en bra match i desserter och de spelar lika bra tillsammans i drycker. Lägga till en matsked av vanlig tahini (sesampasta) till sockersirapen ger den en bra nötaktig smak samt en härlig krämighet. Om du har några kvar efter att du har drycker, kan du lagra den i en burk i kylskåp i upp till en vecka. Det kommer sannolikt att separera men en bra skaka eller whisking kommer att föra tillbaka det igen.

Precis som både choklad och sesam fungerar bra tillsammans, båda är underbara med de varma kryddorna kanel och ingefära. Mjölk eller grädde lägger till ytterligare rikedom och släpper också ut vodka . Men justera enligt din egen smak så att du inte helt förlorar alkoholsparken. Cocktails ska ha en spark, tycker du inte?

Chokladsmaken här kommer från creme de cacao som är en vanlig barblandare. På samma sätt finns det flera vanliga kaffelikörmärken som kommer att fungera för den kaffesmak som behövs.

När mayanerna först började dricka choklad hade de förmodligen inte detta i åtanke men de skulle nästan säkert godkänna. Skål!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. För att göra den kryddade tahini enkla sirapen, tillsätt socker och vatten till en kruka och värm på en medelflamma tills dess att sockret löses upp. Vispa i marken ingefära, mark kanel, sesampasta och salt, tills grundligt kombinerade. Lägg åt sidan för att kyla.
  2. För att göra cocktailen, lägg till vodka, 2 oz. av tahini sirap, mjölk eller grädde, chokladlikör och kaffelikör till en cocktailskakare. Fyll skakan med is och ge det en kraftig skaka. Häll i kyld cocktailglasögon, skrynk det smuliga halva godiset på toppen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 605
Totalt fett 30 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 199 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)