Easy One-Rise Sour Cream Nut Roll Recept

Det här enkla, enklare rulleuppskäret receptet har gräddfil i degen och påfyllningen kommer ihop på spisen.

Mutterrullar är populära i hela Central- och Östeuropa, särskilt Kroatien, Serbien, Slovenien, Slovakien och Polen.

Det här receptet gör två rullar som traditionellt bakas på en platta, men för att säkerställa mot läckor kan de bakas i två (9x5 tum) smorda brödpannor.

För en glutenfri version, kolla in detta glutenfria mutterrullrecept .

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör fyllningen

  1. Blanda i valnötter, mjölk, 1 1/2 koppar socker, 1 ägg och 4 ounces smör i en mellanmålspanna. Koka upp, sänka värmen och simma på medellångt, rör om ofta (om du använder en panna som inte är nonstick, se och rör noga så att fyllningen inte brinner) tills blandningen är tjock.
  2. Kyl helt innan du sprider på deg, men kyl inte, eftersom det blir för fast för att sprida sig.

Gör degen

  1. I en stor kastrull (eller i en mikrovågssäker skål), sätta grädde i koka. Ta bort från värme och rör om tills det är väl blandat, 3 msk smör, 5 msk socker, natron och salt. Kyl till 120 till 130 grader på en snabbläs termometer .
  2. Medan surt krämblandning kyler, i en stor skål, vispa ihop mjöl och jäst. Tillsätt ägg till kylt gräddfilblandning och överför sedan till mjöl-jästblandning.
  3. Blanda med händer tills en klibbig deg bildas. Vänd ut på en lättmjölkad yta och knä lätt för att bilda en slät boll. Skydda med en vändskål eller smurt plastfolie och låt stå i 5 minuter.

Montera och baka

  1. Degen blir mjuk. Dela i hälften Arbeta med en bit deg åt gången och använd så lite extra mjöl som möjligt, rulla till en 1/4 tum tjock rektangel. Sprid med halva fyllningen.
  2. Vänd in sidorna av degen och rulla sedan från botten uppåt. Placera på en pergamentfodrad plåt eller i en smurt 9x5-tums brödkanna och låt uppstå i 1 till 1 1/2 timmar, täckt med smörj plast, tills det är lätt. Upprepa med resterande deg och fyllning.
  3. Värm ugnen till 350 grader. Baka 35 minuter. Låt svalna eller i 10 minuter. Överför sedan från plåtpanel till en kylhylla eller invertera loafpannan på en trådställ för att svalna helt innan du skär.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 302
Totalt fett 22 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 96 mg
Natrium 249 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)