Djävulens matkaka

Denna djupa, mörka, dekadenta efterrätt är ren njutning. Gjord med nederländsk processkakaopulver (ex: Hersheys speciella mörka kakaopulver), tar denna chokladtårta kakan för den mest intensiva och rika smaken.

Du kan också använda vanligt naturligt kakaopulver, men kom ihåg att den sista kakan blir ljusare i färg och i chokladmak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader Fahrenheit och lätta smörj två 8 tums rundpannkakor. Du kan också använda en 9 x 13 tums platta för att göra denna tårta, eller fodra 12 muffinsdynor med liners. Se anteckningen längst ner i detta recept för tillagning av matlagningstider.

I en stor mixskål, vispa ihop de 2 kopparna allmjölksmjöl, 1/4 kopp bovete mjöl, natron, bakpulver och salt. Gör en brunn i mitten av mjölblandningen och tillsätt matolja, granulärt socker, tahini och 1 kopp mycket starkt bryggt kaffe, och blanda bra med en stor gaffel.

Lägg gradvis i 1 kopp nondairy mjölk lite i taget tills alla har införlivats. Slutligen rör i 2 msk ättika.

Dela smeten jämnt mellan de två 8 tums metallkakspannorna. Baka i 25 till 27 minuter, eller tills en kniv som sitter i mitten av kakan kommer ut ren.

Låt kakan svalna helt och lägg sedan på en rund kaka med frostning och smörgås den andra kakan på toppen av den matade kakan. Frost helt för att täcka, eller njut som det är.

Fluffy White Frosting

Slå samman ingredienserna med en elektrisk mixer eller genom att viska kraftigt för hand tills det är mycket fluffigt. Kyl tills du är redo att använda, och låt förstärkningen komma tillbaka till rumstemperatur för enkel spridning.

Tillagningstider för andra pannor:

För 9 x 13 tums pan, baka i 25 till 30 minuter, eller tills kniven sätts in i mitten kommer ut ren.

För 12 cupcakes, baka ca 22 till 25 minuter, eller tills en kniv som sitter i mitten av en muffinsmacka kommer ut rent.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 17 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 449 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)