Den Ultimate Pareve Chokladkakan

Min vän Sharon Friedman Paley är en fantastisk kock, och hennes hemlagade födelsedagstårtor är bland hennes påståenden till berömmelse. (Allvarligt - den lokala pressen täckte en gång de noggrant handdekorerade konfektionerna som hon visar sig på familjefester.) Receptet är grunden för många av dessa kakor, och sedan hon delat den med mig har det varit min gåva som väl.

Fuktig, rik och intensiv choklad, det här är inte bara den ultimata pareve chokladkakan, det är också det perfekta valet för mejeriprodukter. Den mångsidiga smeten är så lätt att göra - eftersom det inte finns något behov av grädde smör eller margarin, kan du blanda det med hand. Och kakan fungerar så briljant i en Bundt-pan som det gör i skiktkakor eller muffinsålar.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 180 ° C. (Om du använder en mörk eller nonstick pan, minska värmen vid 25 ° F). Lätt smörj och mjöl en Bundt-pan , var noga med att tappa bort allt överskott av mjöl. Eller smörj 2 9-tums (23 cm) lagerkakor och lina botten av varje med en pergamentpapperscirkel. Smörj pergamentcirklarna. Avsätta.

2. Smält choklad i en dubbelkedja eller mikrovågsugn. Alternativt kan du placera choklad i en värmebeständig skål och sätt den över en liten kastrull med försiktigt kokande vatten (skålens botten ska ligga i kastrullen, men bör inte röra vattnet).

Rör ständigt tills choklad smälter, ta sedan bort skålen från kastrullen och lägg åt sidan.

3. I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, kakao, bakpulver, natron, snabb espresso och salt.

4. I en annan skål, vispa ihop oljan, apelsinjuice, vatten, ägg och vanilj.

5. Tillsätt de våta ingredienserna till det torra, och blanda tills de är kombinerade. Tillsätt den smälta choklad och rör om tills den är väl inbyggd och smeten är jämn.

6. Häll smeten i den färdiga panelen. Baka i den förvärmda ugnen tills en tester satt i mitten av kakan kommer ut ren - ca 50 till 60 minuter om du använder en Bundt-pan, eller 35 till 45 minuter om du använder skiktkakor. Kyl helt på ett trådställ. Glaze eller frost som önskat. Njut av!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 444
Totalt fett 27 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 65 mg
Natrium 369 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 3 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)