Crown Royal Canadian Whiskey

En ikonisk kanadensisk Whisky Brand

Crown Royal är en av de bästsäljande och mest kära märkena av whisky i världen. Crown Royal hängivna är en extremt varumärkes lojal grupp, och som sådan gör Crown en viktig del av någon komplett bar , oavsett om det är hemma eller i en restaurang eller tavern.

När du smakar Crown Royal blir det tydligt varför detta lättdryckande och tillfredsställande kanadensisk whisky är ett av världens mest sålda whiskymärken.

Crown Royal Style

Crown Royal producerar ett antal blandade whiskyer och var och en skapas med hjälp av finjusterad skicklighet som blivit en signatur av kanadensiska whiskyblandare. Att skapa samma smak i en enda whisky från 50+ whisky som kan gå in i en av dessa är en konst och bländarna hos Crown Royal är några av sina mästare.

Crown Royal Deluxe är flaskan Crown Royal som är vanligast tillgängligt. Det är en blandning av 50 olika fulla kanadensiska whiskyar som sedan åldras tills de anses acceptabla. Crown Royal har inget ålder uttalande.

Crown Royal Black och Northern Harvest Rye är två av de andra signaturuttryck som tillverkas av varumärket. De erbjuder också en Masters Series som visar Master Blender-konsten i en jämn finare stil. Och, i linje med de senaste trenderna, producerar Crown Royal även en äpple och en lönnsmakad whisky.

Det kan ha en bra smak, men den enda som gör att Crown Royal sticker ut ännu mer, är den lila väskan.

Varje flaska kommer förpackad i en kunglig lilafärgad tygväska med guldklädsel som cinches runt flaskhalsen. Du kan alltid berätta för en Crown Royal-fan av det lilla påsar som ibland förekommer och som har några dyrbara stash av slumpmässiga objekt (de är väldigt praktiska!).

Smakspresentationer

På näsan har Crown Royal lätta vanilj- och karamellanteckningar.

Det finns ingen alkoholförbränning, eftersom många whiskyer har, istället, Crown Royal erbjuder en mild och elegant bukett med undertoner av pundkaka och citronskal. Med ett stänk av kallt vatten börjar choklad- och mörkfruktnoter dyka upp.

Crown Royal Whiskey är en medium bodied whisky, med tillräckligt med munkänsla som enbart, men den är också lätt nog för blandning.

På gommen är det en viss sherried sötma med bevis, med vanilj, karamell, brunt socker och en fin oakighet att runda ut smakprofilen innan en antydan av rågspiciness passerar över gommen. Om du njuter av en mjuk whisky med precis rätt mängd bitar levererar Crown Royal. Crown är en elegant kanadensisk whisky och det är lätt uppenbart varför Crown drinkers är en så hängiven grupp.

Avsluta

På mållinjen erbjuder Crown Royal en överraskande lång finish med subtila tips av krydda, choklad och rostat ek.

Slutgiltiga tankar

Övergripande är Crown Royal en klassisk kanadensisk whisky och rekommenderas starkt till alla som söker en smidig, klassisk kanadensisk whisky. Detta är en whisky som är perfekt för cocktails och kan användas i alla de whisky recept som inte anger någon viss whiskystil.

Crown Royal Cocktails

Andra recept med Crown Royal

Om Crown Royal Canadian Whiskey

Ursprungligen publicerad: 11 december 2010
Redigerad av Colleen Graham: 8 oktober 2015