Crockpot Chicken Curry

Denna ingredienslista ser lång ut, men de flesta ingredienserna är kryddor som snabbt läggs till crockpotten. Mer karrypulver tillsätts vid slutet av tillagningstiden, eftersom den långsamma kokaren tenderar att dämpa kryddsmak.

Om du verkligen gillar currypulver, lägg till mer, eller tänk på att använda currypasta. Den produkten finns i fyra färger: grön, röd och gul. Grön är den hetaste, röda är den näst hetaste och gul är den mildaste. Blanda en liten bit med lite yoghurt för att smaka på det innan du bestämmer vilken du vill använda; du vill inte smaka på currypasta på egen hand!

Allt du behöver med denna underbara maträtt är lite ångad sparris eller morötter tillagade i smör. Några bröd skulle vara trevliga - servera naan eller något gott tjuvbröd som har drizzled med olivolja och rostat. Till efterrätt skulle något kylning vara perfekt - en glass efterrätt eller bara glass drizzled med choklad och karamelsåsar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera lök, vitlök, ingefära rot, kanel, 1 till 2 matsked currypulver och rödpepparflingor i 3 till 4-kvarts crockpot. Ordna kycklingen ovanpå löken och kryddorna i crockpotten. Häll kycklingbuljongen över allt.
  2. Täck långsamt spis och laga på lågt i 7 till 8 timmar, eller tills kycklingen når 165 ° F som testad med en kötttermometer.
  3. Ta bort kycklingen från den långsamma ugnen och håll den varm i en låg ugn, väl täckt.
  1. Skumma fettet från saften i crockpotten. Kombinera majsstärkelsen, 2 tsk currypulver och vatten i en liten skål och blanda bra med en piskvisp. Rör om den här blandningen i den kvarvarande juiceen i crockpotten.
  2. Öka crockpotvärmen till hög och koka, avtäckt, i 15 till 20 minuter eller tills såsen är förtjockad. Servera kycklingen med sås och chutney. Stänk allt med koriander och gröna lök att servera, och servera med jordnötter och kokosnöt.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 807
Totalt fett 44 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 402 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 5 g
Protein 76 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)