Crock Pot Ham Hocks och Lima Bönor

Dessa lima bönor i sydlig stil är tillagade till perfektion i långsam spis. Skinka och tomater lägger till smak tillsammans med hackade aromatiska grönsaker och örter. Om du har tärnad kvarvarande skinka, lägg den till limabönorna tillsammans med tomaterna.

Gärna lägga till eller utelämna grönsaker. Tärnad morötter, vitlök, jalapeno paprika och selleri kan tillsättas för extra smak och färg. Eller, för lite värme, tillsätt ca 1/2 till 1 tesked krossad rödpepparflingor. Konserverade tomater i chili eller eldstegade tomater är också bra val.

Servera bönorna med nybakat majsbröd , tillsammans med en sallad eller färska skivade grönsaker . Chow Chow , en Southern Relish, serveras ofta tillsammans med bönor.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera lima bönorna i crock potten och lägg till skinka hocks, bay leaves, lök, paprika, socker och malda nötkött, om du använder. Skydda med vatten. Täck och koka högt i 2 timmar.
  2. Vrid värmen till låg och laga i 2 timmar längre, eller tills limabönorna är milda. Ta bort skinkorna på en tallrik. När de är coola nog att hantera, ta bort köttet och hugga det. Återgå den hackade skinkan till crock potten.
  1. Tillsätt tomaterna och tomatsåsen. Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov.
  2. Fortsätt laga på lågt i 2 till 4 timmar längre.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 147
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 132 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 8 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)