Vegan Lentil Shepherds Pie Recept

Om du letar efter en vegetarisk och vegansk herdecirkrecept eller bara vill prova en herdens tårta som är lite hälsosammare och lägre i fett än traditionella köttbaserade herdens pajer, prova den här vegetariska, vegan, fettsyran och kolesterolfritt recept som använder linser istället för kött. Lägg till lite krydda salt, näringsjäst eller en garlicky kryddblandning till potatismos, om du vill, och ge det en lätt skaka salt och nybakad peppar strax före servering.

Shepherd's Pie är en ugnsbakad middagsgryta , vanligtvis av slutligt hakat kött med några grönsaker och med ett toppskikt av potatismos. Ibland kallas också "stuga pie", är herdekaka troligen mer känd i Storbritannien än i USA, men det gör en stor fyllig enskålsgryta måltid för vegetarianer och veganer, när de är beredda utan kött.

Seitan skulle gå bra i nästan varje herdecirkrecept som köttbyte, men den här versionen använder linser istället, så ingen köttbyte behövs. Det är också ett bra sätt att använda några kvarvarande linser du kan ha till hands!

Se även: De bästa vegetariska grytorna för upptagna nattnätter

Bläddra ner för mer vegetariska herde sallad recept att prova.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 grader F och smörj lätt en gryta eller bakfat.
  2. Blanda i en stor blandningsskål de kokta linserna tills de är mestadels mashed, tillsätt sedan tärnad lök, färsk salvia, malet vitlök, oregano och cayennepeppar. När väl kombinerat, placera denna linseblandning i ett jämnt lager i den tillagade grytan eller bakfatet.
  3. I en separat skål masha potatisarna och tillsätt den heta sojamjölken, veganmargarin och salt. Slå ihop med hand eller med en elektrisk mixer tills den är mjuk, krämig och fluffig.
  1. Sprid potatismosorna på toppen av mashed linserna och baka i 20 minuter eller tills potatisen är torr på toppen.
  2. Ställ ugnen för att brilla, och placera pajen under stekpannan i bara några minuter för att ge den en fin bit brun på toppen. Servera varma. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 205
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 409 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 6 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)